Bekijk VragenCategorie: schoolexamenswat is een school diploma?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat is een school diploma?
9 Antwoorden
LuukLuuk answered 2 jaar ago
Een schooldiploma is een academische graad die wordt behaald door het afronden van een bachelor- of masteropleiding aan een hogeschool of universiteit. In de meeste gevallen moet een student een bepaald aantal studiepunten halen en een minimaal cijfergemiddelde halen om een diploma te kunnen behalen. Een diploma kan ook worden aangeduid als een diploma certificaat of gewoon een certificaat.
DaafDaaf answered 2 jaar ago
Een schooldiploma is een academische graad die in de meeste landen wordt behaald na voltooiing van het voortgezet onderwijs. Het wordt meestal uitgereikt door een school, hogeschool of universiteit na het succesvol afronden van een cursus of studieprogramma. De naam "diploma" kan worden voorafgegaan door een ereteken zoals "Doctor" (in het geval van een doctoraat), "Master" (in het geval van een masterdiploma), of "Professor" (in het geval van een postdoctoraal academisch diploma).   Het diploma betekent over het algemeen dat de ontvanger een opleiding op lager niveau heeft voltooid, en het wordt vaak gebruikt als toelatingseis voor het volgen van cursussen hoger onderwijs aan universiteiten of hogescholen.
TijmenTijmen answered 2 jaar ago
Een schooldiploma is een academische graad die wordt behaald na voltooiing van het voortgezet onderwijs, meestal op een middelbare school. Het is gewoonlijk het minimumvereiste voor toelating tot universiteiten en andere tertiaire onderwijsinstellingen.
ArendArend answered 2 jaar ago
Een diploma is een academische graad die is behaald door het afronden van een opleiding aan een hogeschool of universiteit. De term diploma verwijst meestal naar een universitair diploma dat in de Verenigde Staten is behaald. De meeste landen hebben hun eigen equivalente termen voor academische graden behaald aan universiteiten, zoals bachelordiploma, masterdiploma en doctoraat.
ValentijnValentijn answered 2 jaar ago
Een schooldiploma is een academisch diploma dat wordt behaald na het afronden van het voortgezet onderwijs. In de meeste landen is een diploma de minimumeis voor toegang tot universiteiten. De naam van het diploma kan van land tot land verschillen. Bijvoorbeeld, in de Verenigde Staten en Canada worden high school diploma's meestal gegeven aan studenten die de klassen 9-12 hebben afgerond. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland wordt een schoolverlatersdiploma gegeven aan leerlingen die de jaren 10-11 (de lagere zesde klas) van het voortgezet onderwijs hebben voltooid.
DuukDuuk answered 2 jaar ago
Een schooldiploma is een academisch diploma dat wordt behaald door het voltooien van secundair onderwijs op een middelbare school of een school voor voortgezet onderwijs. Een schooldiploma is de minimumeis voor toegang tot de meeste hogescholen en universiteiten.
ArendArend answered 1 jaar ago
Een middelbare-schooldiploma is een Noord-Amerikaans diploma dat wordt uitgereikt bij het afstuderen aan een middelbare school. Het diploma heeft meestal een rechthoekige vorm en draagt de naam van de student, de naam van de school en de handtekeningen van de schoolleiding In Canada kunnen diploma's ook "Ontario Secondary School Diploma" (OSSD) of "Quebec Diploma of Secondary Studies" (DEnseignementSecondaireduQuébec) worden genoemd. In Ontario wordt Grade 12 OSSGBellybutton12 genoemd In British Columbia worden diploma's ook wel Dog Ear12 genoemd.
FrankyFranky answered 1 jaar ago
Een schooldiploma is een getuigschrift dat wordt behaald door aan het eind van de middelbare school voor examens te slagen. In de meeste landen is het een vereiste om toegelaten te worden tot het tertiair onderwijs, zoals een hogeschool of universiteit. De term "diploma" komt van het Latijnse woord diplomata, dat "officiële papieren" betekent.
BrentBrent answered 1 jaar ago
Een schooldiploma is een onderwijsdiploma dat wordt behaald door het afronden van de middelbare school. Een schooldiploma is de minimale opleidingseis voor de meeste banen in de Verenigde Staten.