Bekijk VragenCategorie: schoolexamenswat is een school diploma?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

wat is een school diploma?

3 Antwoorden
LuukLuuk answered 2 maanden ago

Een schooldiploma is een academische graad die wordt behaald door het afronden van een bachelor- of masteropleiding aan een hogeschool of universiteit. In de meeste gevallen moet een student een bepaald aantal studiepunten halen en een minimaal cijfergemiddelde halen om een diploma te kunnen behalen. Een diploma kan ook worden aangeduid als een diploma certificaat of gewoon een certificaat.

DaafDaaf answered 2 maanden ago

Een schooldiploma is een academische graad die in de meeste landen wordt behaald na voltooiing van het voortgezet onderwijs. Het wordt meestal uitgereikt door een school, hogeschool of universiteit na het succesvol afronden van een cursus of studieprogramma. De naam “diploma” kan worden voorafgegaan door een ereteken zoals “Doctor” (in het geval van een doctoraat), “Master” (in het geval van een masterdiploma), of “Professor” (in het geval van een postdoctoraal academisch diploma).
 
Het diploma betekent over het algemeen dat de ontvanger een opleiding op lager niveau heeft voltooid, en het wordt vaak gebruikt als toelatingseis voor het volgen van cursussen hoger onderwijs aan universiteiten of hogescholen.

TijmenTijmen answered 2 maanden ago

Een schooldiploma is een academische graad die wordt behaald na voltooiing van het voortgezet onderwijs, meestal op een middelbare school. Het is gewoonlijk het minimumvereiste voor toelating tot universiteiten en andere tertiaire onderwijsinstellingen.