Bekijk VragenCategorie: groepwat is groep 4?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wat is groep 4?
6 Antwoorden
TeunTeun answered 1 jaar ago
Groep 4 is de vierde groep elementen in het periodiek systeem. Deze groep bestaat uit de elementen koolstof, silicium, germanium, tin en lood. Deze elementen bevinden zich allemaal in periode 3 en hebben 4 valentie-elektronen.
GerbenGerben answered 1 jaar ago
Groep 4 is een classificatie van element in het periodiek systeem. Er zijn 5 elementen in groep 4: koolstof, silicium, germanium, tin en lood. Deze elementen hebben 4 valentie-elektronen in hun buitenste schil.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Groep 4 is een groep elementen in het periodiek systeem. De elementen in groep 4 zijn: koolstof (C), silicium (Si), germanium (Ge) en tin (Sn). Deze elementen zijn allemaal vast bij kamertemperatuur, en ze hebben vergelijkbare chemische eigenschappen. Ze hebben bijvoorbeeld allemaal de neiging om covalente bindingen te vormen met andere atomen.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Groep 4 is de vierde groep elementen in het periodiek systeem. Ze worden de koolstofgroep genoemd, en ze hebben allemaal zes protonen in hun kern. De groep omvat koolstof (atoomnummer 6), silicium (atoomnummer 14), germanium (atoomnummer 32), tin (atoomnummer 50), lood (atoomnummer 82) en ununtrium (atoomnummer 113).
ZefZef answered 1 jaar ago
Groep 4 is een classificatie van elementen in het periodiek systeem. Hij bestaat uit de elementen koolstof (C), silicium (Si), germanium (Ge), tin (Sn), lood (Pb) en flerovium (Fm). Deze elementen vormen een reeks legeringen met andere metalen, waaronder staal, brons en soldeer. Zij hebben ook allerlei toepassingen in de technologie, zoals halfgeleiders, computerchips en zonne-energiecellen.
BrentBrent answered 1 jaar ago
Groep 4 is een classificatie van elementen in het periodiek systeem. Groep 4 is een classificatie van elementen in het periodiek systeem. De elementen in groep 4 zijn koolstof (C), silicium (Si), germanium (Ge) en tin (Sn). Deze elementen worden gekenmerkt door vier elektronen in hun buitenste energieniveau. Het zijn allemaal niet-metalen, hoewel koolstof bij zeer hoge druk enkele metaalachtige eigenschappen heeft.