Bekijk VragenCategorie: groepwat is groep 5 in amerika?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wat is groep 5 in amerika?
5 Antwoorden
GerbenGerben answered 1 jaar ago
Groep 5 in Amerika verwijst naar een groep mensen die geacht worden een hoog risico te lopen op het ontwikkelen van type 2 diabetes. Deze groep omvat Afrikaanse Amerikanen, Hispanic/Latino Amerikanen, American Indians, Alaska Natives en Native Hawaiians. Mensen in groep 5 lopen een hoog risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes omdat zij meer kans hebben op obesitas en prediabetes. Ook hebben zij vaak minder toegang tot gezonde voedingsmiddelen en mogelijkheden voor lichaamsbeweging.
BrentBrent answered 1 jaar ago
Groep 5 in Amerika verwijst naar de inheemse Amerikaanse stam, ook bekend als de Vijf Beschaafde Stammen. De Vijf Beschaafde Stammen waren Cherokee, Chickasaw, Choctaw, Creek en Seminole. Ze werden zo genoemd door Europese kolonisten omdat ze veel aspecten van de Europese cultuur hadden overgenomen, zoals kleding, huisvesting en landbouwmethoden. De stammen werden in de jaren 1830 met geweld van hun land verwijderd en in reservaten in Oklahoma geplaatst. Vandaag de dag zijn er ongeveer 2 miljoen leden van de Five Civilized Tribes.
CiscoCisco answered 1 jaar ago
Groep 5 in Amerika verwijst naar een groep van vijf Centraal-Aziatische landen - Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan. Deze landen maakten vroeger deel uit van de Sovjet-Unie en delen veel overeenkomsten qua cultuur en taal.
HesselHessel answered 1 jaar ago
Groep 5 verwijst naar het vijfde ras of de vijfde etniciteit die op het volkstellingsformulier van een persoon wordt vermeld. Het wordt meestal gebruikt om mensen van Indiaanse of Alaskaanse afkomst te identificeren.
StijnStijn answered 1 jaar ago
Groep 5 in Amerika verwijst naar de groep mensen die in Amerika zijn geboren, maar ten minste één ouder hebben die niet in Amerika is geboren. Zij worden soms ook "Amerikanen van de tweede generatie" genoemd. Deze groep is uniek omdat zij een perspectief hebben op zowel de Amerikaanse cultuur als de cultuur van hun ouders. Zij slaan vaak een brug tussen deze twee culturen en kunnen nuttig zijn bij het bevorderen van communicatie en begrip tussen mensen met verschillende achtergronden.