Bekijk VragenCategorie: biologieWat is het skelet en wat is de functie ervan?
Avatargast Staf asked 10 maanden ago
Ik heb even hulp bij het beantwoorden van mijn vragen bij biologie. Wat is het skelet en wat is de functie ervan?
4 Antwoorden
EvertEvert answered 9 maanden ago
Het skelet is de harde structuur die ons lichaam beschermt en structuur geeft. Het helpt ook ons lichaam te houden waar het hoort, en het ondersteunt ook onze spieren zodat we dingen kunnen doen. Kortom, het skelet is het fundament voor al onze bewegingen!
BramBram answered 9 maanden ago
Het skelet is het basisstructuur van het menselijk lichaam. Het bestaat uit meer dan 200 botten die variëren in vorm en grootte en samen het lichaam steunen, beveiligen en stutten. Skeletbotten fungeren ook als steunpunten waar spieren, banden en weefsels kunnen aanhechten en helpen bij het verplaatsen van het lichaam. Ook helpen ze bij het bewaren van het ondersteunende netwerk van het lichaam, waardoor het het vocht en mineralen kan beheren, wat nodig is om normaal te kunnen bewegen.
GerbenGerben answered 9 maanden ago
Het skelet is het skelet van ons lichaam en de functie ervan is om ons lichaam in vorm te houden en structureel ondersteuning te bieden aan onze organen, gewrichten en spieren. Heel praktisch en essentieel, als je het mij vraagt!
DouweDouwe answered 9 maanden ago
Het skelet is het exoskelet van ons lichaam en is een frameof ondersteunend systeem voor onze organen en weefsels. Het is verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze lichaamsvorm, het vasthouden van onze organen en weefsels op hun plaats, het bieden van de nodige bescherming en het helpen bij ons bewegen.