Bekijk VragenCategorie: schoollessenwat is informatica havo?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat is informatica havo?
3 Antwoorden
StijnStijn answered 2 jaar ago
Informatica havo is een programma in Nederland dat leerlingen in staat stelt informatica te studeren tijdens het afronden van hun middelbare schooldiploma. Leerlingen in het havo-programma informatica leren over programmeren, softwareontwikkeling en informatiesystemen. Daarnaast krijgen ze ook een algemene opleiding die hen voorbereidt op het hbo of de universiteit.
JorisJoris answered 2 jaar ago
Informatica Havo is een programma in Nederland waarmee leerlingen informatica op een hoger niveau kunnen studeren. Het programma duurt vier jaar en leidt tot een Havo-diploma, het equivalent van een middelbare schooldiploma in de Verenigde Staten. Na afronding van Computer Science Havo hebben leerlingen de mogelijkheid om een universitaire graad in computerwetenschappen of een ander verwant vakgebied na te streven.
DouweDouwe answered 2 jaar ago
Informatica is een vakgebied dat zich bezighoudt met de theorie, het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van informatiesystemen. Informatica HAVO is een Nederlands hoger onderwijs programma aangeboden door de Open Universiteit. Het is een 2-jarig programma dat de basis van informatica behandelt. Studenten die dit programma afronden komen in aanmerking voor toelating tot een universiteit in Nederland of andere landen om een bachelordiploma informatica te behalen.