Bekijk VragenCategorie: kunst&cultuurWat is kunst algemeen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
Ik wil een kunstopleiding doen, maar ik wil graag weten wat kunst in het algemeen is. Wie kan mij helpen met wat meer informatie?
7 Antwoorden
AikeAike answered 2 jaar ago
Er is niet één juist antwoord op deze vraag, omdat kunst op vele manieren kan worden geïnterpreteerd. Een algemene definitie van kunst is echter dat het een vorm van expressie is waarmee mensen hun gedachten en gevoelens over de wereld om hen heen kunnen communiceren. Daarnaast kan kunst worden gebruikt om verschillende ideeën en emoties te verkennen, en kan het worden gebruikt om een gevoel van schoonheid of betekenis in de wereld te creëren.
MaartenMaarten answered 2 jaar ago
 mooi spul dat emotie oproept !!! Het hoeft ook geen lichamelijk naamwoord te zijn, het kan een ervaring of een situatie zijn. Kunst is bedoeld om je iets te laten voelen, of dat nu blij, verward, vol ontzag, enz. is en vaak zullen mensen naar kunst kijken en denken aan wat de kunstenaar voelde toen hij het maakte.
AikeAike answered 2 jaar ago
 Kunst is een creatieve uitlaatklep die mensen in staat stelt zichzelf en hun kijk op de wereld uit te drukken. Het kan worden gebruikt om ideeën, emoties en verhalen over te brengen, en het kan door mensen van alle leeftijden worden genoten.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat de term "kunst" op vele manieren kan worden geïnterpreteerd. In het algemeen kan kunst echter worden beschouwd als alles wat is gemaakt met de bedoeling een idee, gevoel of sensatie uit te drukken of over te brengen. Dit kan alles omvatten van schilderijen en beeldhouwwerken tot poëzie en muziek.
FeddeFedde answered 1 jaar ago
Kunst is een vorm van expressie. Het is een manier voor mensen om hun ideeën, emoties en ervaringen aan anderen over te brengen.
DouweDouwe answered 1 jaar ago
Kunst is de uitdrukking van emoties of ideeën met creatieve middelen. Dat kan in de vorm van een schilderij, beeldhouwwerk, gedicht, lied of dans. Uiteindelijk gaat kunst over het communiceren van iets dat niet in woorden kan worden uitgedrukt.
ZefZef answered 1 jaar ago
Kunst is het product van een creatieve geest. Het kan in elke vorm zijn, en het kan door iedereen worden gewaardeerd, ongeacht het opleidingsniveau of begrip. Sommige mensen zien een eenvoudig schilderij van een boom als gewoon een schilderij van een boom. Maar anderen zien misschien de ingewikkelde details in de bladeren, of de manier waarop het licht de schors raakt, en waarderen het om zijn schoonheid en vaardigheid. Er is geen goed of fout antwoord als het gaat om kunst - het gaat erom wat eenieder aanspreekt. En dat is wat kunst zo bijzonder maakt - het kan een emotie oproepen, of je op een nieuwe manier over iets laten nadenken, ongeacht wat anderen ervan vinden.