Bekijk VragenCategorie: onderwijswat is onderwijs transparant?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wat is onderwijs transparant?
3 Antwoorden
BrentBrent answered 1 jaar ago
Het is transparant wanneer het gebaseerd is op gelijkheid en de erkenning dat iedereen iets te bieden heeft. In het Finse onderwijssysteem bijvoorbeeld worden kinderen beoordeeld, zodat leraren hun onderwijsmethoden voortdurend aanpassen om ervoor te zorgen dat elke leerling in zijn of haar eigen tempo kan leren. Veel andere landen hebben ook systemen waarbij ieders vorderingen worden bijgehouden en gedeeld met ouders en opvoeders, zodat iedereen een duidelijk inzicht heeft in hoe elke leerling het doet en wat er moet gebeuren om beter te worden. Op die manier wordt onderwijs een gezamenlijke inspanning van opvoeders, ouders en leerlingen zelf.
DouweDouwe answered 1 jaar ago
Onderwijstransparantie betekent dat studenten en hun gezinnen inzicht krijgen in de kosten en de kwaliteit van scholen, hogescholen en andere onderwijsaanbieders. Het houdt ook in dat de resultaten van het onderwijs bekend worden gemaakt, van het aantal afgestudeerden tot het inkomen na de opleiding. Door licht te werpen op deze factoren kunnen ouders en studenten met meer kennis van zaken beslissen waar zij hun tijd en geld investeren.
StijnStijn answered 1 jaar ago
Onderwijstransparantie betekent dat ouders, studenten en belastingbetalers kunnen zien hoe hun scholen presteren. Ze kunnen zien wat leraren betaald krijgen, welke cursussen worden aangeboden en met hoeveel schulden studenten afstuderen. Onder onderwijstransparantie valt ook open educational resources (OER), onderwijs- en leermateriaal dat online vrij beschikbaar is en door iedereen kan worden gebruikt. OER kunnen tekstboeken, video's, lesplannen en quizzen zijn. Docenten kunnen deze materialen remixen en aanpassen aan de behoeften van hun leerlingen.