Bekijk VragenCategorie: schoollessenwat is spreekbeurt?
Avatargast Staf asked 8 maanden ago
wat is spreekbeurt?
6 Antwoorden
HesselHessel answered 8 maanden ago
Spraak is een vorm van communicatie waarbij woorden worden gebruikt. Het kan worden gebruikt om gedachten, gevoelens of bevelen over te brengen.
ArnoArno answered 8 maanden ago
spraak is de communicatie van ideeën, gevoelens of opdrachten door het gebruik van woorden. het kan mondeling, schriftelijk of via gebarentaal.
AikeAike answered 8 maanden ago
Spraak is een vorm van communicatie waarbij gesproken woorden worden gebruikt. Het is een natuurlijk communicatiemiddel waarmee mensen kunnen communiceren en ideeën kunnen uitwisselen. Spraak kan worden gebruikt om gevoelens, gedachten of emoties uit te drukken. Het kan ook worden gebruikt om informatie en instructies over te brengen.
WillemWillem answered 7 maanden ago
Spreken is het proces van het voortbrengen van stemgeluiden via de mond en de keel. De luchtstroom uit de longen wekt trillingen op in de stemplooien, die vervolgens door de articulatoren (tanden, lippen, tong) worden gewijzigd om verschillende spraakklanken voort te brengen.
ValentijnValentijn answered 7 maanden ago
Spreken is het proces van het voortbrengen van stemgeluiden door lucht vanuit de longen via de stembanden in de mond en neus te laten stromen. De trillingen van de stembanden creëren geluidsgolven, die vervolgens worden gewijzigd door de vorm van de mond en neus om specifieke spraakgeluiden voort te brengen.
JorisJoris answered 7 maanden ago
Spreken is het gebruik van gesproken taal om te communiceren. Het is het expressieve gebruik van ons stemapparaat om geluiden te produceren die kunnen worden gebruikt om betekenis over te brengen. Als we spreken, produceren we luchttrillingen met onze kelen, monden en neuzen. Deze trillingen worden dan door anderen gehoord als spraak. Spreken heeft veel verschillende aspecten, zoals uitspraak, intonatie en vloeiendheid. Uitspraak is hoe we woorden correct uitspreken, met de juiste klanken en klemtoonpatronen. Intonatie is het stijgen en dalen van onze stem wanneer we spreken - het brengt informatie over, zoals of we een vraag stellen of een verklaring afleggen.