Bekijk VragenCategorie: onderwijswat is vmbo gl?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wat is vmbo gl?
4 Antwoorden
CornaldCornald answered 1 jaar ago
VMBO GL is een programma voor beroepsonderwijs in Nederland. De naam staat voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, wat zich laat vertalen als "voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs" Het programma is bedoeld voor studenten die een loopbaan in de ambachtelijke sector ambiëren. Studenten die het programma afronden, verdienen een diploma waarmee ze een stage of andere vorm van opleiding in hun gekozen vak kunnen volgen.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, of vmbo, is een onderwijssoort in Nederland die leerlingen voorbereidt op een ambachtelijke of technische loopbaan. Het vmbo gl-traject richt zich specifiek op de voorbereiding van leerlingen op werk in de bouw en de agrarische sector Leerlingen die voor het vmbo gl kiezen, leren onder meer timmeren, loodgieten, elektriciteit, lassen en mechanica. Ook krijgen leerlingen een sterke basis in wiskunde en natuurkunde, en de Nederlandse taal en cultuur Een van de voordelen van de vmbo gl-opleiding is dat deze kan leiden tot een groot aantal verschillende loopbanen.
CornaldCornald answered 1 jaar ago
Er bestaat niet zoiets als "vmbo gl". Wel is er in Nederland een vakschool die VMBO heet, wat staat voor "Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs". Als u informatie over die school zoekt, kunt u die hier vinden: https://en.wikipedia.org/wiki/VMBO.
DuukDuuk answered 1 jaar ago
Vmbo GL is een speciaal type middelbare school in Nederland. Het "vmbo" in vmbo GL staat voor "Voortgezet Middelbaar Beroepsonderwijs", dat zich laat vertalen als "voortgezet middelbaar toegepast onderwijs" Leerlingen die naar een vmbo-school gaan, vinden doorgaans een baan in de ambachtelijke sector of in andere technische beroepen.