Bekijk VragenCategorie: onderwijswat is vwo in belgie?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat is vwo in belgie?
6 Antwoorden
AikeAike answered 2 jaar ago
Het Vlaams Werkverbond voor Ondernemingen (VWO) is het Belgische equivalent van de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Het is een particuliere organisatie zonder winstoogmerk die zakelijke belangen behartigt en haar leden netwerkmogelijkheden biedt. Het VWO heeft meer dan 5.000 leden, waaronder kleine bedrijven, grote ondernemingen, handelsverenigingen en andere organisaties.
BramBram answered 2 jaar ago
De afkorting "VWO" staat voor "voortgezet onderwijs". In België verwijst het naar het hoger secundair onderwijs (het equivalent van de middelbare school in de Verenigde Staten), dat leerlingen volgen na de lagere school (het equivalent van de lagere en middelbare school in de Verenigde Staten) en voor ze naar de universiteit gaan.
StijnStijn answered 2 jaar ago
Het VWO is een Belgische organisatie voor onderwijsbeoordeling. Het neemt gestandaardiseerde tests af bij leerlingen om hun academische prestaties te meten en vast te stellen op welke gebieden zij extra hulp nodig hebben. Het VWO geeft ook informatie over onderwijsprogramma's en -instellingen in België.
MaartenMaarten answered 2 jaar ago
VLWO is een Belgisch acroniem dat staat voor "Volwassenenonderwijs Werken en Ondernemen" wat zich laat vertalen als "Volwassenenonderwijs Werk en Ondernemen". Het is de naam van een door de overheid gefinancierd programma in België dat volwassenen beroepsopleiding en onderwijs biedt.
ZefZef answered 2 jaar ago
VWO is een afkorting van de Nederlandse uitdrukking "Volkswagenwerkplaatsen". Het is de naam van een Belgische vakbond die in 1945 werd opgericht als opvolger van de Algemene Metaalunie. Vandaag vertegenwoordigt het VWO ongeveer 120.000 werknemers in België.
GerbenGerben answered 2 jaar ago
vwo is een vorm van voortgezet onderwijs in België. Het staat voor "voortgezet onderwijs" wat "voortgezet onderwijs" betekent. Het is een 3-jarig programma dat leidt tot het vwo-diploma.