Bekijk VragenCategorie: onderwijswat kost onderwijs in nederland?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat kost onderwijs in nederland?
3 Antwoorden
FrankyFranky answered 2 jaar ago
Interessant is dat de kosten van onderwijs in Nederland variëren, afhankelijk van het niveau van onderwijs dat je wilt volgen. In vergelijking met andere landen, zoals de Verenigde Staten, zijn undergraduate opleidingen bijvoorbeeld relatief goedkoop, met een gemiddelde jaarlijkse studieprijs van rond de € 2.200 (US$ 2.500). Postdoctorale opleidingen kunnen echter vrij duur zijn: sommige masteropleidingen kosten meer dan 10.000 euro per jaar (11.300 US dollar).   Er zijn een aantal redenen voor deze variatie in kosten. In de eerste plaats subsidieert de Nederlandse overheid het onderwijs op alle niveaus zwaar. In feite is het collegegeld voor openbare universiteiten bij wet vastgesteld op een maximum van 1.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Nederland is een land in het noordwesten van Europa. Het grenst in het noorden en westen aan de Noordzee, in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland. Nederland maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. De hoofdstad is Amsterdam en de grootste stad is Rotterdam. Het onderwijs in Nederland is gratis voor studenten uit de EU/EER-landen en Zwitserland. Voor studenten uit andere landen varieert het collegegeld van € 2.006 tot € 12.963 per jaar, afhankelijk van het studieniveau en de gekozen opleiding.
ErnestErnest answered 1 jaar ago
De kosten van onderwijs in Nederland variëren afhankelijk van het opleidingsniveau en het type school. Over het algemeen subsidieert de overheid een groot deel van de onderwijskosten, zodat het collegegeld relatief laag is. Voor een undergraduate studie aan een openbare universiteit variëren de jaarlijkse kosten (inclusief collegegeld, kost en inwoning en andere uitgaven) van ongeveer 6.000 tot 12.000 euro. Voor afgestudeerde studies aan een openbare universiteit variëren de jaarlijkse kosten van ongeveer 8 000 tot 16 000 euro. Particuliere scholen vragen aanzienlijk meer dan openbare scholen.