Bekijk VragenCategorie: onderwijswat kost voortgezet onderwijs?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat kost voortgezet onderwijs?
3 Antwoorden
LuukLuuk answered 2 jaar ago
Nu de kosten van levensonderhoud stijgen en meer gezinnen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, worden de kosten van middelbaar onderwijs voor veel ouders een grote zorg. De gemiddelde kosten om een kind naar een particuliere middelbare school te sturen bedragen nu meer dan 10 000 pond per jaar, terwijl de kosten om een kind naar een openbare middelbare school te sturen elk jaar stijgen.   Er zijn verschillende manieren om middelbaar onderwijs te financieren, maar met de stijgende kosten wordt het voor gezinnen steeds moeilijker om de schoolopleiding van hun kinderen te betalen. Veel ouders kiezen ervoor hun kinderen naar onafhankelijke scholen te sturen, die vaak over betere middelen en faciliteiten beschikken dan staatsscholen.
AikeAike answered 2 jaar ago
De kosten van middelbaar onderwijs variëren drastisch, afhankelijk van factoren zoals het land waar je onderwijs volgt, of je naar een openbare of particuliere school gaat, en de financiële situatie van je familie. In het algemeen kun je echter verwachten dat je enkele duizenden dollars per jaar kwijt bent aan middelbaar onderwijs    Het collegegeld aan een typische particuliere middelbare school in de Verenigde Staten kan variëren van $5.000-$50.000 per jaar. Afhankelijk van het gebied waar je woont, kan het schoolgeld voor een openbare middelbare school gratis zijn of een paar duizend dollar per jaar kosten.
TeunTeun answered 2 jaar ago
De kosten van middelbaar onderwijs variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het type school dat je bezoekt (privé of openbaar), je geografische locatie, en het inkomensniveau van je familie. In het algemeen kun je echter verwachten dat je ergens tussen de $5.000 en $10.000 per jaar betaalt voor de kosten van het voortgezet onderwijs. Dit is inclusief collegegeld, kosten, boeken en benodigdheden.   Als je naar een particuliere school gaat, zullen de kosten waarschijnlijk aan de hogere kant van die range liggen. Als je in een stedelijk gebied woont met dure scholen, kunnen je kosten ook hoger zijn dan gemiddeld. Gezinnen die in aanmerking komen voor gratis of gereduceerde lunchprogramma's kunnen misschien ook wat hulp krijgen bij de kosten van het voortgezet onderwijs.