Bekijk VragenCategorie: kunst&cultuurwat kun je met cultuur en maatschappij?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat kun je met cultuur en maatschappij?
4 Antwoorden
JorisJoris answered 2 jaar ago
In één woord? Heel veel.   Cultuur en samenleving zijn twee van de belangrijkste aspecten van ons leven. Ze geven vorm aan hoe we denken, hoe we ons gedragen en hoe we omgaan met de wereld om ons heen. Ze kunnen een kracht ten goede zijn en ons voorzien van gedeelde waarden en gemeenschappelijke tradities die ons samenbinden. Of ze kunnen een kwade kracht zijn, die haat en verdeeldheid tussen mensen aanwakkert.   Het belangrijkste is dat cultuur en samenleving dynamisch zijn, altijd veranderen en evolueren naarmate nieuwe generaties volwassen worden en nieuwe ideeën de mainstream binnendringen. Als zodanig bieden zij eindeloze mogelijkheden voor degenen die zich ermee willen bezighouden.
BrendanBrendan answered 2 jaar ago
Er zijn veel dingen die je kunt doen met cultuur en maatschappij. Je kunt ze bestuderen, erover leren en begrijpen hoe ze werken. Je kunt ze ook gebruiken om jezelf en je eigen cultuur beter te begrijpen. Bovendien kun je cultuur en samenleving gebruiken om andere culturen en samenlevingen beter te begrijpen, en om meer te weten te komen over de wereld om je heen.
FeddeFedde answered 1 jaar ago
Cultuur en maatschappij kunnen worden gebruikt om te verwijzen naar de gewoonten en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven. Cultuur en samenleving kunnen ook worden gebruikt om te verwijzen naar de manier waarop mensen met elkaar omgaan, en de instellingen die door mensen zijn gecreëerd. Voorbeelden van instellingen zijn regeringen, scholen, bedrijven en religies.
EvertEvert answered 1 jaar ago
Je kunt veel doen met cultuur en maatschappij. Een voorbeeld is dat je cultuur en maatschappij kunt gebruiken om de manier waarop mensen over dingen denken te veranderen. Bijvoorbeeld, je kunt cultuur en maatschappij gebruiken om de manier waarop mensen over voedsel denken te veranderen. Je kunt cultuur en maatschappij gebruiken om het denken over gezondheid te veranderen. En je kunt cultuur en maatschappij gebruiken om het denken over ouder worden te veranderen.