Bekijk VragenCategorie: kunst&cultuurwat kun je studeren met cultuur en maatschappij?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wat kun je studeren met cultuur en maatschappij?
6 Antwoorden
GerbenGerben answered 1 jaar ago
Een heleboel dingen! Cultuur en maatschappij is een breed vakgebied dat een aantal verschillende disciplines omvat, waaronder antropologie, archeologie, economie, geschiedenis, politicologie en sociologie. Het hangt er dus van af welk gebied van cultuur en maatschappij je wilt bestuderen.
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
Bij cultuur en maatschappij kan een aantal zaken worden bestudeerd, zoals geschiedenis, geesteswetenschappen, kunsten, taal, literatuur en meer.
BramBram answered 1 jaar ago
Je kunt met cultuur en maatschappij veel verschillende onderwerpen bestuderen.
LaurensLaurens answered 1 jaar ago
Je kunt cultuur en maatschappij bestuderen met verschillende disciplines, zoals antropologie, sociologie, geschiedenis, politicologie of genderstudies. Elk veld benadering zal u een ander perspectief op het onderwerp. Bijvoorbeeld, als je geïnteresseerd bent in hoe ras en etniciteit kruisen met cultuur en samenleving, dan zou het bestuderen van antropologie een goede pasvorm voor je zijn. Als je meer geïnteresseerd bent in hoe instellingen zoals het gezin of de overheid cultuur en samenleving vormgeven, dan zou een studie politicologie beter bij je passen.
ArendArend answered 1 jaar ago
Enkele voorbeelden van onderwerpen die bij cultuur en maatschappij kunnen worden bestudeerd zijn ras en etniciteit, gender en seksualiteit, sociale klasse, mediastudies, internationale betrekkingen en onderwijs. Elk van deze onderwerpen kan worden bestudeerd vanuit verschillende perspectieven, waaronder historische, antropologische, sociologische, politieke en economische.
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
Een heleboel dingen! Cultuur en maatschappij is een breed studiegebied dat veel verschillende disciplines kan omvatten. Enkele voorbeelden zijn sociologie, antropologie, geschiedenis, politicologie en internationale betrekkingen.