Bekijk VragenCategorie: studerenwat studeren na humane wetenschappen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wat studeren na humane wetenschappen?
6 Antwoorden
ArnoArno answered 2 jaar ago
De natuurlijke volgende stap voor studenten die een graad in de menswetenschappen hebben behaald, is hun opleiding voort te zetten door een graduaat of een professionele graad op een verwant gebied na te streven. Veel studenten die menswetenschappen studeren gaan bijvoorbeeld verder in de rechten, geneeskunde of het bedrijfsleven.   Als alternatief kunnen sommige studenten ervoor kiezen om de beroepsbevolking in te gaan na het voltooien van hun undergraduate studie. Er is een breed scala aan banen beschikbaar voor afgestudeerden van menswetenschappen programma's, en de vaardigheden opgedaan tijdens het bestuderen van dit veld kan worden toegepast in een aantal industrieën. Enkele voorbeelden van loopbanen die geschikt kunnen zijn voor afgestudeerden van menswetenschappen programma's zijn reclame, public relations, marktonderzoek, en evenementenplanning.
DimitriDimitri answered 2 jaar ago
Er zijn veel verschillende richtingen waarin je kunt gaan na het voltooien van een graad in de menswetenschappen. Je zou kunnen kiezen voor een loopbaan in de gezondheidszorg, rechten, onderwijs of een ander gebied dat met menselijk gedrag te maken heeft. Of je kunt je opleiding voortzetten door je in te schrijven voor een doctoraalprogramma of een professionele school. Wat je ook gaat doen, de vaardigheden en kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie menswetenschappen zijn van grote waarde.
WillemWillem answered 1 jaar ago
Na de studie menswetenschappen kunnen studenten nog tal van andere bachelor- en masterdiploma's behalen. Wat de vooruitzichten op een baan betreft, (*typisch voor veel opleidingen) zal het succes van een student grotendeels afhangen van zijn vermogen om de vaardigheden die hij tijdens zijn studie heeft verworven, te benutten. Mensen met een menswetenschappelijke achtergrond werken vaak in onderzoek en ontwikkeling,38% in de gezondheidszorg en sociale bijstand, in leidinggevende functies of als managementconsultant. Met een diploma menswetenschappen heb je inzicht in wetenschappelijke methodologieën die worden gebruikt om verschillende gebieden met betrekking tot de mens te bestuderen, evenals een waardering voor de ethische implicaties van dat onderzoek. Je beschikt ook over kritische denkvaardigheden en kunt bevindingen op een duidelijke en beknopte manier overbrengen, zowel mondeling als schriftelijk.
ArnoArno answered 1 jaar ago
Antropologie, Sociologie, Psychologie, Politieke Wetenschappen.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Als je je bachelordiploma in de humane wetenschappen hebt behaald, vraag je je misschien af wat je daarna moet doen. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je interesses en carrièredoelen. Als je geïnteresseerd bent in een carrière in onderzoek, kun je overwegen om een PhD in de menswetenschappen te volgen. Dit geeft je de kans om je eigen onderzoeksprojecten uit te voeren en bij te dragen tot de vooruitgang van de kennis op dit gebied. Als u uw kennis van de menswetenschappen wilt gebruiken om rechtstreeks met mensen te werken, kunt u ook een master in maatschappelijk werk of psychologie volgen. Dit zou je in staat stellen om met cliënten te werken in een counseling- of therapeutische setting.
DaafDaaf answered 1 jaar ago
Er zijn veel verschillende richtingen waarin je kunt gaan na je studie menswetenschappen. Je kunt arts, tandarts of dierenarts worden, of je op een ander medisch terrein begeven. Je kunt ook leraar worden of op een ander gebied gaan werken dat met mensen en hun interacties te maken heeft. Er zijn veel mogelijkheden, en de beste manier om erachter te komen wat je wilt gaan doen is om te praten met professionals op de gebieden waarin je geïnteresseerd bent en te zien wat zij aanraden.