Bekijk VragenCategorie: onderwijswat verdient een professor?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wat verdient een professor?
4 Antwoorden
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Een professor verdient een ongelooflijk gevarieerd salaris, afhankelijk van het vakgebied waarin hij doceert, de grootte en het type van zijn school, en zijn ervaringsniveau. Het landelijk gemiddelde salaris voor hoogleraren is $75.430 per jaar; de salarissen kunnen echter variëren van $29.560 tot meer dan $168.450.full-time Veel factoren beïnvloeden hoeveel geld een professor verdient. Laten we eens kijken naar een aantal van de meest voorkomende: Het type school: Professoren die lesgeven aan prestigieuze onderzoeksuniversiteiten verdienen doorgaans veel hogere salarissen dan degenen die lesgeven aan community colleges of kleinere scholen. Dit komt omdat onderzoeksuniversiteiten een groter budget hebben en het zich kunnen veroorloven om hun faculteitsleden meer te betalen.
ValentijnValentijn answered 1 jaar ago
Het salaris van een hoogleraar kan sterk variëren, afhankelijk van de instelling, het opleidingsniveau (community college vs. onderzoeksuniversiteit) en andere factoren. Een gangbare range voor hoogleraren is echter 70.000 tot 150.000 dollar Het Bureau of Labor Statistics meldt dat het mediane loon voor postsecundaire docenten in 2017 $ 76.000 was. Dit betekent dat de helft van alle postsecundaire docenten meer dan dit bedrag verdient en de helft minder. Het 10e percentiel loon voor postsecundaire leraren was $53.710 en het 90e percentiel loon was $138.160.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Dat hangt af van het vakgebied, het opleidingsniveau en andere factoren. Zo verdient een hoogleraar aan een onderzoeksuniversiteit in de Verenigde Staten doorgaans ongeveer 146.000 dollar per jaar. Dit hangt echter sterk af van het vakgebied en andere factoren.
DuukDuuk answered 1 jaar ago
Dat hangt af van het opleidingsniveau van de professor, zijn vakgebied en waar hij werkt. Een fulltime hoogleraar aan een onderzoeksuniversiteit met een PhD in natuurkunde verdient bijvoorbeeld een jaarsalaris van 100.000 dollar. Een deeltijddocent aan een community college met een undergraduate degree in business verdient misschien $25.000 per jaar. Een belangrijke factor is dat professoren meestal een vaste aanstelling hebben, wat betekent dat zij niet zonder reden kunnen worden ontslagen. Dankzij deze baanzekerheid kunnen professoren vrijuit spreken over controversiële onderwerpen en een stevig debat voeren zonder angst voor vergelding. Het stelt hen ook in staat meer tijd te besteden aan hun studenten en onderzoek, wat kan leiden tot beter onderwijs en betere ontdekkingen.