Bekijk VragenCategorie: zorgwat voor verzorging heeft een kat nodig?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wat voor verzorging heeft een kat nodig?
5 Antwoorden
ArendArend answered 1 jaar ago
Katten hebben veel liefde en aandacht nodig! Ze hebben ook schoon water, vers voedsel, een kattenbak, krabpalen en speeltjes nodig. Bengalen en andere kruisingen kunnen ook speciale zorg nodig hebben, zoals het borstelen van de vacht of het knippen van de nagels.
PieterPieter answered 1 jaar ago
Katten hebben veel aandacht en verzorging nodig. Ze moeten regelmatig worden verzorgd om hun vacht schoon en vrij van parasieten te houden, en ze moeten een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet krijgen. Katten hebben ook veel vers water nodig en moeten zoveel mogelijk buiten kunnen rondlopen, zodat ze zelf op voedsel kunnen jagen.
ZefZef answered 1 jaar ago
Katten hebben veel zorg nodig. Ze hebben vers voedsel en water nodig, een kattenbak, een krabpaal en veel liefde en aandacht. Katten zijn heel zelfstandige wezens en kunnen heel sterk zijn, maar ze hebben toch wat basiszorg van hun menselijke metgezellen nodig om gezond en gelukkig te blijven. Vers voedsel en water is essentieel, evenals een kattenbak zodat ze naar het toilet kunnen. Een krabpaal houdt hun klauwen gezond en in vorm, terwijl veel liefde en aandacht ervoor zorgt dat ze zich geliefd en gewenst voelen.
StijnStijn answered 1 jaar ago
Een kat heeft dezelfde verzorging nodig als een hond. Ze hebben voedsel, water, beweging en liefde nodig. Katten moeten ook naar de kattenbak en ze moeten regelmatig verzorgd worden.
HesselHessel answered 1 jaar ago
Hoeveel verzorging een kat nodig heeft, hangt af van het soort kat. Huiskatten hebben over het algemeen een kattenbak, voedsel, water en krabpalen nodig. Katten die naar buiten mogen, hebben ook een kattenbak (of meerdere bakken) nodig, evenals een schuilplaats, omdat ze graag een veilige plek hebben waar ze kunnen ontsnappen aan andere dieren. Katten die alleen naar binnen mogen, hebben ook veel speelgoed nodig om zich te vermaken; de meeste buitenkatten zorgen zelf voor hun jachtbehoeften. Katten moeten regelmatig worden verzorgd; dit omvat ook het poetsen van hun tanden (wat belangrijk is, omdat het gebit van katten onderhevig is aan tandsteenvorming en tandvleesaandoeningen).