Bekijk VragenCategorie: biologieWat zijn de oorzaken en gevolgen van seksueel overdraagbare aandoeningen?
Avatargast Staf asked 9 maanden ago
Wat zijn de oorzaken en gevolgen van seksueel overdraagbare aandoeningen?
3 Antwoorden
LaurensLaurens answered 9 maanden ago
Seksuele overdraagbare aandoeningen (soa's) worden veroorzaakt door een virus, bacterie, schimmel of parasiet dat kan worden overgedragen door onveilig seksueel contact. Omdat veel soa's niet altijd symptomen vertonen, kunnen mensen deze vorm van infecties onbewust doorgeven aan anderen. Als soa's niet tijdig worden gediagnosticeerd en behandeld, kunnen de gevolgen ernstig zijn, wat gepaard gaat met onder meer onvruchtbaarheid, verzwakking van het immuunsysteem, andere infecties, kanker encomplicaties tijdens een zwangerschap.
FrankyFranky answered 9 maanden ago
Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) kunnen worden veroorzaakt door virussen, bacteriën, schimmels, parasieten en soms andere organismen. De meest voorkomende oorzaken zijn seksueel contact met mensen die door een SOA zijn geïnfecteerd, of door het gebruik van infecterende materialen. De gevolgen van een SOA-infectie kunnen ernstig zijn, afhankelijk van de infectie. Sommige SOA's kunnen leiden tot longontsteking, huiduitslag, verlies van gezichtsvermogen, mannelijke- of vrouwelijke onvruchtbaarheid en zelfs levensbedreigende complicaties. Preventie is de beste manier om SOA's te voorkomen, maar als u eenmaal besmet bent, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken.
MaartenMaarten answered 9 maanden ago
Well, de oorzaken van seksueel overdraagbare aandoeningen zijn contact met het zelfde lichaamvloeistoffen. Een van de meest voorkomende gevolgen is dat je kunt krijgen wat je noemt een gerapte papieren tas. Maar een meer ernstig gevolg is dat je kunt worden geïnfecteerd met een aantal van de meer ernstige STI's, zoals HIV of syfilis.