Bekijk VragenCategorie: biologieWat zijn de verschillen tussen havo en vwo biologie?
Avatargast Staf asked 10 maanden ago
Wat zijn de verschillen tussen havo en vwo biologie?
3 Antwoorden
DaafDaaf answered 10 maanden ago
Well, de verschillen tussen havo en vwo biologie zijn eigenlijk vrij groot! Bij havo leer je meestal algemene biologie zoals het lichaam en zijn organen, terwijl bij vwo je veel dieper ingaat op bepaalde onderwerpen zoals de genetica. Ook kun je bij vwo kiezen voor een specialisatie, zoals de evolutie, om zo nog verder in te gaan op details.
FeddeFedde answered 10 maanden ago
Het belangrijkste verschil tussen havo en vwo biologie is wellicht dat havo biologie meer gericht is op het toepassen van het geleerde terwijl vwo biologie meer gericht is op het vergroten van de theoretische kennis. Het verschil zit ook in de diepgang waarin de onderwerpen behandeld worden en de verwachtingen van de examens. Bij havo biologie wordt er op een gebied wat breder gekeken en zal het examen ook minder diep ingaan dan bij vwo biologie. Ook zijn er bij vwo biologie meer keuzevakken beschikbaar.
MaartenMaarten answered 10 maanden ago
Het verschil tussen havo en vwo biologie zit voornamelijk in de diepgang van de stof. Voor havo biologie zijn de mogelijkheden meer beperkt, waardoor er minder diepgang in het onderwerp is. Proefwerkcommissies geven bijvoorbeeld minder kritische opdrachten voor havo biologie. Ook is de interactiviteit tijdens de lessen verschillend. Bij havo biologie is er meer aandacht voor lokale voorbeelden en uitleg. Aan de andere kant worden er bij vwo biologie andere technieken en strategieën geïntroduceerd, waardoor er meer interactieve discussies op gang komen. Daarnaast wordt er bij vwo biologie verder ingegaan op de thema's, zoals voortplanting en behoefte aan voedsel. Kortom, er zijn belangrijke verschillen tussen havo en vwo biologie.