Bekijk VragenCategorie: biologieWat zijn de verschillende soorten bloedgroepen en hoe ontstaan ze?
Avatargast Staf asked 9 maanden ago
Wat zijn de verschillende soorten bloedgroepen en hoe ontstaan ze?
3 Antwoorden
JorisJoris answered 9 maanden ago
Er zijn verschillende soorten bloedgroepen. De meest voorkomende is A,B, AB en O. Deze groepen zijn gebaseerd op antigeenen die op het oppervlak van rode bloedcellen zitten. Als je ouder een bepaalde antigeen hebben, worden deze meestal doorgegeven aan hun kinderen. De antigeenen bepalen welke bloedgroep je hebt.
BrendanBrendan answered 9 maanden ago
Er zijn vier verschillende bloedgroepen: A, B, AB en O. De exacte manier waarop deze bloedgroepen ontstaan, is nog niet bekend, maar algemeen aangenomen wordt dat ze worden beïnvloed door factoren zoals genetica, levensstijl, voeding, omgeving en zelfs emotionele en psychologische factoren.
LuukLuuk answered 9 maanden ago
Er zijn vier primaire bloedgroepen: A, B, AB en O. Als er alleen A-antigenen aanwezig zijn, wordt de bloedgroep A gekenmerkt. Als er alleen B-antigenen aanwezig zijn, wordt de bloedgroep B gekenmerkt. Als er zowel A- als B-antigenen aanwezig zijn, wordt de bloedgroep AB gekenmerkt. Als er geen A- of B-antigenen aanwezig zijn, wordt de bloedgroep O gekenmerkt. Verschillende combinaties van A, B en RH-antigenen zorgen dat elk individu een unieke bloedgroep heeft.