Bekijk VragenCategorie: aardrijkskundeWat zijn de verschillende soorten natuurlijke hulpbronnen en hoe worden deze gebruikt?
Avatargast Staf asked 10 maanden ago
Wat zijn de verschillende soorten natuurlijke hulpbronnen en hoe worden deze gebruikt?
2 Antwoorden
WillemWillem answered 10 maanden ago
De belangrijkste soorten natuurlijke hulpbronnen zijn mineralen, energie, water, land, bossen, dieren, mariene leven, planten en lucht. Deze hulpbronnen worden op verschillende manieren gebruikt. Mineralen worden gebruikt voor het maken van staal, bouwmaterialen, elektrische apparatuur, medicijnen, plastic en keramiek. Energie wordt vaak gebruikt als brandstof voor auto's, treinen, boten en vliegtuigen. Water wordt gebruikt voor het kweken van landbouwproducten, het algemene gebruik in huizen en vele industriële toepassingen. Het land biedt ruimte om te bouwen en huizen. Bossen worden gebruikt om er hout voor constructies, muziekinstrumenten, papier en vele andere toepassingen uit te halen. Dieren worden gebruikt als een bron van voedsel en verenigd met de mens als bondgenoot. Mariene leven kunnen een bron van voedsel, handelswaar en entertainment zijn. Planten worden gebruikt als een bron van voedsel, kleding en medicijnen. En lucht wordt gebruikt voor ademen, luchtverkeer, de communicatie en vele andere processen.
ErnestErnest answered 10 maanden ago
Natuurlijke hulpbronnen omvatten grondstoffen uit de aarde zoals water, mineralen, lucht, water, dieren, planten en fossiele brandstoffen. Het gebruik van deze hulpbronnen verschilt sterk afhankelijk van de locatie en de beschikbare technologie. Bijvoorbeeld, landbouw wordt meestal gebruikt in agrarische landen terwijl fossiele brandstoffen doorgaans worden gebruikt in meer ontwikkelde landen. Water en lucht zijn belangrijke hulpbronnen voor alle landen, die worden gebruikt voor land- en waterbouwwerken, alsmede andere vormen van energie. Dieren en planten dienen als voedselbron, alsmede als bron voor veel producten zoals kleding, medicijnen en geneesmiddelen. Mineralen zoals kolen, olie, gas en metaal worden gebruikt om energie te produceren en verschillende producten te maken.