Bekijk VragenCategorie: groepwelk autostoeltje vind je in groep 2/3?
Avatargast Staf asked 3 weken ago

welk autostoeltje vind je in groep 2/3?

3 Antwoorden
CornaldCornald answered 3 weken ago

Er is geen standaard antwoord op deze vraag, omdat autostoeltjes voor kinderen er in verschillende vormen en maten zijn. Een autostoeltje voor een kind in de gewichtsklasse groep 2/3 is echter meestal een converteerbaar autostoeltje dat achterwaarts gericht kan worden gebruikt voor kinderen tot 40 pond en dan voorwaarts gericht kan worden gebruikt voor kinderen tot 65 pond.

MaartenMaarten answered 3 weken ago

De meeste autostoeltjes uit groep 2/3 kunnen in twee categorieën worden ingedeeld: een hoge rugleuning of een rugloze stoelverhoger. Een stoelverhoger met hoge rugleuning heeft meestal een vijfpuntsgordel die uw kind op zijn plaats houdt, terwijl een stoelverhoger zonder rugleuning geen gordelsysteem heeft en op de veiligheidsgordel van de auto vertrouwt om uw kind op zijn plaats te houden. Bij het kiezen van een autostoeltje is het belangrijk om rekening te houden met de lengte en het gewicht van uw kind en met het type auto dat u hebt. Als u bijvoorbeeld een kleinere auto hebt met beperkte hoofdruimte, is het misschien beter om een stoelverhoger met hoge rugleuning te kiezen die minder ruimte inneemt.

GijsGijs answered 3 weken ago

Een groep 2/3 autostoeltje is een autostoeltje dat bedoeld is voor kinderen die meer dan 18 kg wegen en groter zijn dan 100 cm. Enkele populaire groep 2/3 autostoeltjes zijn de Britax Parkway SGL, de Graco Milestone en de Diono Olympia. Als u op zoek bent naar een autostoeltje voor groep 2/3, zorg er dan voor dat het verstelbaar is, zodat het met uw kind mee kan groeien.