Bekijk VragenCategorie: schoolexamenswelk diploma krijg je na het vmbo?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welk diploma krijg je na het vmbo?
10 Antwoorden
PieterPieter answered 2 jaar ago
Als je je VMBO-studie hebt afgerond, ontvang je een diploma waarmee je je opleiding op een hoger niveau kunt voortzetten of kunt instromen in het beroepsleven. Het VMBO-diploma wordt erkend door zowel werkgevers als instellingen voor hoger onderwijs, dus het kan veel deuren voor je toekomst openen. Na het afronden van het VMBO heb je de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een aantal interessante en lonende carrièrepaden te volgen.
ValentijnValentijn answered 2 jaar ago
Het soort diploma dat je ontvangt na het afronden van Voortgezet Middelbaar Beroepsonderwijs (VMBo) in Nederland hangt af van het niveau van de opleiding die je kiest. Studenten kunnen kiezen uit drie verschillende niveaus van VMBo: de theoretische opleiding (VMBo-t), de gecombineerde beroeps- en theoretische opleiding (VMBo-k) en de beroepsopleiding (VMBo-b) Wie VMBo-t voltooit, ontvangt het diploma van de Heilige Profeetschool.
TeunTeun answered 1 jaar ago
Er zijn veel verschillende soorten diploma's die men kan ontvangen na het afronden van het vmbo-niveau van onderwijs. Een leerling kan bijvoorbeeld een diploma bedrijfseconomie of technologische innovatie behalen. Er zijn ook veel verschillende specialisaties waar een leerling uit kan kiezen binnen het vmbo-onderwijs. Het hangt er dus echt vanaf wat voor diploma de leerling wil halen, en in wat voor soort programma hij of zij zich wil specialiseren.
FeddeFedde answered 1 jaar ago
Het diploma dat je ontvangt na afronding van het vmbo is afhankelijk van het soort opleiding dat je hebt gevolgd. Heb je de Gemengde Opleiding (Literatuur, Cultuur en Maatschappij / Natuur en Techniek) gedaan, dan ontvang je een Voorbereidend Beroepsonderwijs Diploma. Heb je de Theoretische Leerweg gedaan, dan ontvang je een Theoretisch VMBO Diploma. En heb je de Kaderberoepsgerichte Leerweg gedaan, dan ontvang je een Kader VMBO Diploma.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Het Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs, of Vmbo, is een Nederlands onderwijsprogramma dat leerlingen voorbereidt op beroepsonderwijs en -opleiding (BOO). Na afronding van het vierjarige programma behalen de leerlingen een diploma waarmee zij zich kunnen inschrijven voor beroepsopleidingsprogramma's aan beroepsscholen of hogescholen Het vmbo-diploma is verdeeld in drie niveaus: basisvorming, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg.
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
Na het afronden van het Vmbo ontvang je een certificaat van slagen. Dit getuigschrift geeft je niet het recht om iets bijzonders te doen; het is slechts een indicatie dat je het vmbo hebt afgerond. Om verder onderwijs of een opleiding te kunnen volgen, heb je een diploma nodig dat door de Nederlandse overheid erkend is. Er zijn verschillende soorten diploma's die door de overheid worden erkend; de meest voorkomende zijn de Mbo- en Hbo-diploma's.
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
Het diploma dat je in Nederland ontvangt na het afronden van het vmbo hangt af van het niveau van het vmbo dat je afrondt. Als je vmbo-t succesvol afrondt, ontvang je een mbo1-diploma. Als je vmbo-tl succesvol afrondt, krijg je een mbo2-diploma. En als je havo of vwo succesvol afrondt en daarna een eenjarige mbo3-opleiding doet, krijg je een mbo3-diploma. Naast je diploma ontvang je ook een cijferlijst met daarop de vakken die je hebt gevolgd en de cijfers die je voor elk vak hebt gehaald.
PieterPieter answered 1 jaar ago
Na het Vmbo kun je naar de Universiteit of het HBO. Universiteit biedt academische graden zoals een bachelordiploma, terwijl HBO professionele graden biedt zoals een verpleegstersdiploma.
CiscoCisco answered 1 jaar ago
Na het afronden van het vmbo krijg je een diploma dat je opleidingsniveau certificeert. Met dit diploma kun je verder leren aan een Nederlandse HBO of universiteit.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Na afronding van het vmbo krijg je een diploma dat je het recht geeft om aan een hogere beroeps- of academische opleiding te beginnen. Het is geen diploma en geeft je niet het recht om te gaan studeren voor een bachelordiploma. Veel leerlingen die het vmbo afronden kiezen voor een studie op hbo-niveau omdat ze dan meer mogelijkheden hebben op de arbeidsmarkt. Sommige leerlingen studeren na het vmbo verder aan de universiteit om hun bachelordiploma te halen.