Bekijk VragenCategorie: onderwijswelk onderwijstype werd vervangen door de mavo en later door de vmbo?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
welk onderwijstype werd vervangen door de mavo en later door de vmbo?
3 Antwoorden
FrankyFranky answered 1 jaar ago
De mavo was een onderwijssoort die in de plaats kwam van de lagerbildung voortgezet onderwijs. Het werd in 1947 ingevoerd als algemeen vormend onderwijs voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs die niet verder leerden op een hoger niveau. Na de invoering van het vmbo werd de mavo in 1997 opgeheven. Het vmbo is een onderwijssoort die in de plaats is gekomen van de mavo en later het lbo. Het vmbo is verdeeld in 4 niveaus: havo (hoger algemeen beroepsonderwijs), atheneum (middelbaar algemeen), gemeentelijk gymnasium en christelijk gymnasium.
DouweDouwe answered 1 jaar ago
Het mavo-onderwijs is in 1966 in Nederland ingevoerd als vervanging van het vbo-onderwijs. Het mavo-systeem is uiteindelijk in 1997 vervangen door het vmbo-systeem.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Het driejarig lager beroepsonderwijs (Mavo) werd in de jaren veertig vervangen door een vierjarig algemeen voortgezet onderwijs (Vmbo) verdeeld in vier sporen: * Algemeen Vmbo, voorbereiding op de universiteit of op een beroep * Technisch Vmbo, voorbereiding op een technisch beroep * Sociaal Vmbo, voorbereiding op werk in de maatschappelijke dienstverlening * Agrarisch Vmbo, voorbereiding op werk op een landgoed of in de landbouw.