Bekijk VragenCategorie: onderwijswelke adviezen krijg je op het voortgezet onderwijs?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago
welke adviezen krijg je op het voortgezet onderwijs?
4 Antwoorden
StijnStijn answered 2 maanden ago
Het advies dat je op de middelbare school krijgt, verschilt per school en per klas. Enkele algemene tips die leerlingen kunnen volgen, zijn: doe mee aan buitenschoolse activiteiten, houd je huiswerk bij en ga om met leeftijdgenoten. Daarnaast is het belangrijk om goede studiegewoonten te vinden en je daaraan te houden; uitstelgedrag leidt alleen maar tot frustratie en lagere cijfers. Ten slotte is het ook cruciaal om een positieve instelling te hebben en bereid te zijn hard te werken; goede cijfers halen kost tijd en toewijding.
TeunTeun answered 2 maanden ago
Het beste advies dat ik op de middelbare school kreeg was van mijn wiskundeleraar. Hij zei me altijd mijn best te doen en me geen zorgen te maken over het maken van fouten. Hij zei dat iedereen fouten maakt en dat de sleutel is om ervan te leren.
ArendArend answered 2 maanden ago
Het belangrijkste advies dat leerlingen op de middelbare school krijgen is om op koers te blijven en zich te concentreren op hun studie. Het is heel belangrijk om het goed te doen op school, zodat leerlingen naar goede hogescholen en universiteiten kunnen gaan. Een ander belangrijk advies is om van drugs en alcohol af te blijven. Deze middelen kunnen negatieve gevolgen hebben voor het onderwijs en de toekomstperspectieven van een leerling. Ten slotte is het ook belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen academische en buitenschoolse activiteiten. Studenten moeten proberen betrokken te raken bij activiteiten die zij leuk vinden, zoals sport of muziek, omdat deze activiteiten hen kunnen helpen vaardigheden en interesses te ontwikkelen die later in het leven van pas zullen komen.
ValentijnValentijn answered 2 maanden ago
Hier is wat advies dat alle middelbare scholieren in gedachten moeten houden: -Concentreer je op je studie en blijf georganiseerd. Het is belangrijk dat je op schema blijft, zodat je met goede cijfers kunt afstuderen. -Doe mee aan buitenschoolse activiteiten. Deelnemen aan activiteiten buiten de klas kan je helpen nieuwe interesses te ontwikkelen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het ziet er ook geweldig uit op college aanvragen! -Bouw relaties op met je leraren. Zij kunnen een waardevolle bron van informatie zijn en je helpen je weg te vinden op de middelbare school. Bovendien kunnen ze aanbevelingsbrieven voor je schrijven als het tijd is om je aan te melden voor studiebeurzen of hogescholen zelf.