Bekijk VragenCategorie: schoollessenwelke beroepen kan ik volgen met geschiedenis?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
welke beroepen kan ik volgen met geschiedenis?
5 Antwoorden
GijsGijs answered 1 jaar ago
Er zijn veel beroepen die je met een geschiedenisdiploma kunt uitoefenen. Enkele opties zijn onderwijzen, rechten, museumwerk en schrijven. In elk van deze beroepen kun je je historische kennis op verschillende manieren gebruiken. Als leraar kun je bijvoorbeeld studenten helpen het verleden te begrijpen en hoe het de wereld heeft gevormd waarin we vandaag de dag leven. Als jurist kun je werken aan zaken die verband houden met historische gebeurtenissen of monumenten. Als museummedewerker ben je misschien verantwoordelijk voor de ontwikkeling van tentoonstellingen of het geven van rondleidingen. En als schrijver kun je artikelen of boeken schrijven over de geschiedenis vanuit verschillende invalshoeken.
DimitriDimitri answered 1 jaar ago
Er zijn veel beroepen die je kunt uitoefenen met een diploma geschiedenis. Enkele voorbeelden zijn: lesgeven, schrijven, archiefwerk, museumwerk, redactie, publiceren, onderzoek, journalistiek, rechten en politiek. Elk van deze beroepen vereist andere vaardigheden en kennis; een historicus die bijvoorbeeld leraar wil worden, moet weten hoe je effectief geschiedenisles geeft in de klas, terwijl iemand die redacteur wil worden sterke schrijf- en redactionele vaardigheden moet hebben.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Er zijn veel beroepen die een geschiedenisstudent kan uitoefenen. Enkele voorbeelden zijn leraar, museumconservator, journalist, auteur of politicus. Daarnaast zoeken veel advocatenkantoren en bedrijven werknemers met een achtergrond in geschiedenis vanwege de analytische en onderzoeksvaardigheden die je ontwikkelt tijdens je studie geschiedenis. Ten slotte gaan veel studenten geschiedenis verder met het behalen van diploma's om hoogleraar of historicus te worden.
WillemWillem answered 1 jaar ago
Er zijn veel beroepen die je kunt uitoefenen met een diploma geschiedenis. Enkele voorbeelden zijn advocaat, journalist, museumconservator, ambtenaar of leraar. Bovendien gaan veel mensen met een diploma in geschiedenis verder met een diploma in geschiedenis of verwante disciplines, waardoor ze op universitair niveau les kunnen geven of in onderzoeksfuncties kunnen werken.
LaurensLaurens answered 1 jaar ago
Er zijn tal van beroepen die je met een diploma geschiedenis zou kunnen uitoefenen.