Bekijk VragenCategorie: schoolboekenwelke bosatlas vind je voor het voortgezet onderwijs?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
welke bosatlas vind je voor het voortgezet onderwijs?
4 Antwoorden
ZefZef answered 1 jaar ago
Kijk eens naar de Nationale Atlas van de Verenigde Staten. Het is een geweldige bron voor alles wat geografisch is en bevat een sectie over bossen. Andere opties zijn Forest Service's National Forests in Your State en de USDA Forest Service map viewer.
DuukDuuk answered 1 jaar ago
Een optie is de Scholastic Bosatlas, die een inleiding bevat over bossen en bosecologie, ontbossing en behoud. De atlas bevat kaarten in kleur, satellietbeelden, foto's, illustraties en diagrammen die de verspreiding en kenmerken van de bossen in de wereld weergeven. Het bevat ook profielen van belangrijke bosgebieden over de hele wereld. Een andere optie is de National Geographic Society's Field Guide to Forests of North America.
CornaldCornald answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende bosatlassen die geschikt zijn voor het voortgezet onderwijs. Een daarvan is de National Atlas of the United States, met een hoofdstuk over bossen. Een andere is The Forests of the World, door K.S. Bawa en H.D. Bawa, die meer gericht is op wetenschappers, maar ook in een middelbare schoolomgeving kan worden gebruikt. Een derde optie is Forest Trees of North America, door Richard C. Primack en Aaron Mowery, dat zich richt op inheemse bomen in Noord-Amerika.
StijnStijn answered 1 jaar ago
Een bosatlas kan worden gevonden via verschillende bronnen. Een daarvan is uw plaatselijke bibliotheek. Je kunt ook online kijken op verschillende websites die dergelijke bronnen aanbieden. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de afdeling wetenschappen of aardrijkskunde van je school en te informeren naar de bosatlassen die zij voor educatieve doeleinden beschikbaar hebben.