Bekijk VragenCategorie: groepwelke cito toetsen maak je in groep 6?
Avatargast Staf asked 1 maand ago

welke cito toetsen maak je in groep 6?

4 Antwoorden
PieterPieter answered 1 maand ago

verbaal, kwantitatief en non-verbaal. Elke sectie bevat een reeks subtesttaken die ontworpen zijn om verschillende aspecten van cognitieve vaardigheden te beoordelen 
 
De CogAT is geen prestatietest; hij is eerder bedoeld om informatie te verschaffen over de latente capaciteiten van een leerling en hoe die capaciteiten toekomstige schoolprestaties kunnen voorspellen.

JorisJoris answered 1 maand ago

we nemen cito toetsen af in groep 6 voor wiskunde, lezen en schrijven. In elke toets kijken we naar verschillende vaardigheden en kennisgebieden. De wiskunde test meet de inhoud van het Ontario curriculum tot en met groep 6, terwijl de lees- en schrijftests vaardigheden meten zoals begrijpend lezen, woordkeuze en organisatie van gedachten. Het afnemen van deze toetsen helpt ons bij het identificeren van leerlingen die extra hulp nodig hebben in een bepaald vakgebied, zodat we hen de steun kunnen geven die ze nodig hebben om succesvol te zijn op school.

FeddeFedde answered 1 maand ago

Er zijn geen gestandaardiseerde toetsen in Noord-Amerika met de naam “cito” Veel scholen geven hun leerlingen echter het hele schooljaar door verschillende standaard toetsen, en sommige van deze toetsen kunnen “cito”-toetsen worden genoemd. Gewoonlijk zijn cito-toetsen bedoeld om het vermogen van een leerling te meten om kritisch te denken en problemen op te lossen. Leerlingen die zich voorbereiden op dit soort toetsen moeten zich dus concentreren op het oefenen van probleemoplossende vaardigheden en oefeningen in kritisch denken.

CiscoCisco answered 1 maand ago

In groep 6 zijn de meest voorkomende cito-toetsen de taaltoetsen. Er kunnen echter ook andere vakken worden getoetst.