Bekijk VragenCategorie: schoollessenwelke geschiedenis boek kan ik gebruiken?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
welke geschiedenis boek kan ik gebruiken?
5 Antwoorden
ZefZef answered 1 jaar ago
Elk geschiedenisboek moet volstaan! Zolang het van een gerenommeerde bron komt, zult u er informatie uit kunnen halen. Probeer boeken te zoeken die geschreven zijn door historici die deskundig zijn op het gebied van oude geschiedenis, of geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog, enz.
GerbenGerben answered 1 jaar ago
Als u op zoek bent naar een uitgebreide geschiedenis van de wereld, zou ik The Oxford History of the World aanraden. Als je een meer specifiek onderwerp zoekt, zijn er veel goede boeken over geschiedenis die op jouw interesses kunnen worden afgestemd.
ArnoArno answered 1 jaar ago
Elk gerenommeerd geschiedenisboek is goed genoeg. Probeer er een te vinden dat geschreven is door een historicus die gespecialiseerd is in de periode of regio waarin u geïnteresseerd bent. Enkele van onze favoriete geschiedenisboeken zijn The Civil War: A Narrative van Shelby Foote, The Rise and Fall of the Third Reich van William L. Shirer, en A History of the World in 10 1/2 Chapters van Julian Barnes. Natuurlijk zijn dit maar een paar voorbeelden, en er zijn nog veel meer geweldige geschiedenissen om uit te kiezen.
CiscoCisco answered 1 jaar ago
Elk geschiedenisboek! Welk boek het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke interesses en kennisniveau. Begin met een overzichtsboek en ga dan verder met meer gespecialiseerde boeken als u meer over een bepaald onderwerp te weten wilt komen. Er zijn ook veel goede online bronnen beschikbaar, zoals historische artikelen en kaarten.
AikeAike answered 1 jaar ago
Er zijn een heleboel goede geschiedenisboeken, en het hangt er echt vanaf wat je zoekt. Als u een algemeen overzicht van de wereldgeschiedenis wilt, zou ik "Een beknopte geschiedenis van de wereld" van Hendrik Willem van Loon aanraden. Voor een meer diepgaande kijk op specifieke periodes of onderwerpen zijn er ook veel goede opties beschikbaar. Enkele van mijn persoonlijke favorieten zijn "De ontdekking van Frankrijk" door Graham Robb, "Empire of Fortune" door Carlists Ozick, en "Rising '44" door Michael Jones.