Bekijk VragenCategorie: schoollessenwelke omgangsvormen zijn er?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke omgangsvormen zijn er?
5 Antwoorden
ArnoArno answered 2 jaar ago
Er zijn er veel, maar een paar belangrijke zijn: zeg alstublieft en dank u, onderbreek anderen niet als ze praten, vermijd een neerbuigende of onbeleefde manier van spreken en houd rekening met de persoonlijke ruimte. Het is ook altijd beleefd om u netjes te kleden en u goed te verzorgen.
ValentijnValentijn answered 2 jaar ago
Er zijn veel manieren, maar enkele van de belangrijkste zijn: - Alsjeblieft en bedankt zeggen - Beleefd en respectvol zijn - Op tijd komen voor afspraken - Mensen niet onderbreken als ze spreken - Goede hygiëne gebruiken (handen wassen, tanden poetsen, enz.
DuukDuuk answered 2 jaar ago
Er zijn VEEL manieren, maar hier zijn er een paar: 1. Alsjeblieft en bedankt zeggen 2. Niet praten met je mond vol eten 3. Op tijd zijn voor evenementen 4. Anderen niet onderbreken als ze aan het woord zijn 5. De deur openhouden voor mensen die je volgen 6.
GijsGijs answered 2 jaar ago
Dank u voor uw vraag! Er zijn vele manieren, maar enkele van de belangrijkste zijn de volgende: 1. Alsjeblieft en bedankt zeggen. 2. Beleefd en respectvol zijn tegen anderen. 3. Niet met volle mond praten. 4. Goede tafelmanieren gebruiken - zoals niet over de tafel reiken of je soep opslurpen. 5. Wachten tot iedereen is bediend voordat je begint te eten. 6. Anderen niet onderbreken terwijl ze spreken. 7. Afscheid nemen en bedanken bij het verlaten van een feest of bijeenkomst.
ArendArend answered 2 jaar ago
Goede manieren zijn meer dan alleen niet boeren aan tafel. Bij goede manieren gaat het erom dat anderen zich op hun gemak voelen en zich gewaardeerd voelen in elke sociale omgeving. Of je nu op een formeel evenement bent of gewoon wat rondhangt met vrienden, door op je woorden en daden te letten, kun je ervoor zorgen dat de mensen om je heen zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen. Hier zijn enkele basistips voor goede manieren in elke situatie: -Wees op tijd. Als je iemand ontmoet of een afspraak hebt, laat je door punctueel te zijn zien dat je hun tijd respecteert. -Respecteer iemands persoonlijke ruimte. Als je zonder toestemming iemands persoonlijke ruimte binnendringt, kan hij zich ongemakkelijk en niet gerespecteerd voelen.