Bekijk VragenCategorie: profielWelke profielkeuze is er voor piloot?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Het is altijd mijn wens geweest om piloot te worden. Ik zit nu met de vraag welke profielkeuze is er voor piloot? Dit zodat ik de beste keus maak.
2 Antwoorden
FeddeFedde answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende pilotenprofielen, maar de meest voorkomende is die van verkeersvlieger. Dit type piloot vliegt meestal passagiers op grote commerciële jets. Er zijn ook bedrijfspiloten die kleinere vliegtuigen voor bedrijven besturen, vrachtpiloten die grote vliegtuigen vol goederen besturen, en helikopterpiloten die helikopters besturen. Militaire piloten kunnen ook in de civiele wereld werken als luchtvaart- of vrachtpiloot zodra ze met pensioen gaan.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende soorten pilootprofielen, maar de meest voorkomende is de commerciële luchtvaartpiloot. Andere soorten piloten zijn bedrijfspiloten, privépiloten, landbouwpiloten en militaire piloten. Elk type piloot heeft zijn eigen unieke taken en verantwoordelijkheden. Verkeersvliegers vliegen meestal passagiersvliegtuigen voor grote luchtvaartmaatschappijen. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van alle passagiers en bemanning aan boord van het vliegtuig. Zij moeten ook voldoen aan alle voorschriften en instructies van de luchtverkeersleiding. Zakenpiloten vliegen meestal privé-jets voor bedrijven of rijke particulieren. Zij kunnen verantwoordelijk zijn voor vrachtvervoer, chartervluchten of directievervoer. Privépiloten vliegen meestal kleine vliegtuigen voor persoonlijk gebruik. Landbouwpiloten vliegen meestal kleine vliegtuigen boven gewassen om pesticiden of meststoffen toe te passen.