Bekijk VragenCategorie: schoollessenwelke scheikunde examens mag ik oefenen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke scheikunde examens mag ik oefenen?
3 Antwoorden
JorisJoris answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende scheikunde-examens die je kunt oefenen voor je aan het echte werk begint. Hier zijn een paar voorbeeldvragen om u een idee te geven van wat u kunt verwachten: 1. Wat is een elektron? 2. Hoe verschilt het Bohr-model van het atoom van het Rutherford-model? 3. Wat zijn de drie hoofdtypen van orbitalen in de kwantummechanica? 4. Leg uit hoe resonantie kan optreden in moleculen 5. Definieer veelgebruikte termen als hybridisatie, geometrisch isomerisme, en volumineuze groepen 6. Mechanismen geven voor veel voorkomende chemische reacties, waaronder nucleofiele substitutie, zuur-base reacties, en oxidatie-reductie reacties.
DimitriDimitri answered 2 jaar ago
De soorten examens die men kan oefenen hangen af van het niveau van scheikunde dat men studeert. Voor middelbare scholieren zijn er veel examens online beschikbaar die de stof uit het lesprogramma bestrijken. Studenten aan de universiteit kunnen oefenproeven van oude eindexamens of oefenproblemen uit hun tekstboeken proberen. En voor afgestudeerde studenten is het het beste om oefenopgaven te vinden die verband houden met het onderzoeksgebied dat zij nastreven. Veel wetenschappelijke tijdschriften hebben ook voorbeeldvragen en -oplossingen achterin elk nummer.
BrentBrent answered 2 jaar ago
Het ACS-examen voor gecertificeerde scheikundedeskundigen is het populairste examen. Er zijn echter ook andere examens beschikbaar, afhankelijk van uw niveau van deskundigheid en ervaring op het gebied van chemie. Het ACS-examen heeft verschillende soorten vragen, waaronder meerkeuzevragen, vragen die bij elkaar passen, waar/onwaar-vragen en open vragen. De vragen zijn bedoeld om uw kennis van alle aspecten van de scheikunde te testen. Om voor het examen te slagen, moet u een score van ten minste 73% behalen. Andere populaire examens zijn de Royal Society of Chemistry (RSC) Chartered Chemist-kwalificatie en het American Chemical Society (ACS) Associate Professional Membership-examen. Elk examen heeft zijn eigen unieke vraagtypes en onderwerpen die aan bod komen.