Bekijk VragenCategorie: schoollessenwelke schoolvakken heb je nodig voor doktersassistent?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke schoolvakken heb je nodig voor doktersassistent?
6 Antwoorden
CornaldCornald answered 2 jaar ago
Er is geen een-size-fits-all antwoord op deze vraag, omdat de school vakken die je nodig hebt voor physician assistant programma's variëren, afhankelijk van welk land je bent in en welke specifieke programma dat u van toepassing bent op. Er zijn echter wel een paar algemene tips die je kunnen helpen bij het maken van je beslissing    Ten eerste is het belangrijk om te controleren met de specifieke arts-assistent programma dat u geïnteresseerd bent in om te zien wat hun eisen zijn.
FrankyFranky answered 2 jaar ago
Om een doktersassistent te worden, moet je een bachelordiploma van een erkende school behalen. In het algemeen vereisen de meeste PA programma's dat studenten een opleiding volgen in biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde. Daarnaast hebben veel programma's ook specifieke eisen in onderwerpen zoals medische terminologie, menselijke anatomie en fysiologie, farmacologie, en psychologie. Sommige programma's kunnen ook eisen dat studenten klinische rotaties te voltooien voor het afstuderen.
PieterPieter answered 1 jaar ago
Arts-assistenten zijn gezondheidswerkers die onder toezicht van een arts werken. Om physician assistant te worden, heb je een bachelordiploma nodig van een erkend PA-programma, en dan moet je slagen voor het Physician Assistant National Certifying Examination (PANCE). De meest voorkomende hoofdvakken voor studenten die arts-assistent willen worden zijn biologie, scheikunde en gezondheidswetenschappen. Elke afstudeerrichting is echter acceptabel, zolang je de vereiste vooropleiding van je gekozen PA-programma maar afrondt. Daarnaast hebben veel PA's enige ervaring op medisch gebied voordat ze PA werden. Ze kunnen bijvoorbeeld gewerkt hebben als geregistreerd verpleegkundige of medisch assistent.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
De vereisten voor de PA-opleiding variëren van programma tot programma, maar de meeste programma's vereisen een combinatie van de volgende vakken: biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde (inclusief calculus), Engels en psychologie. Sommige programma's vereisen ook een cursus medische terminologie.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Je hebt een sterke basis nodig in wetenschap, wiskunde en Engels. U zult ook onderwerpen als biologie, scheikunde, anatomie, fysiologie en farmacologie willen bestuderen. Het is ook belangrijk dat u goed opgeleid bent en ervaring hebt op gebieden als patiëntenzorg en medische administratie.
TeunTeun answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord, omdat verschillende scholen verschillende vereisten kunnen hebben. De meeste programma's voor doktersassistenten vereisen echter cursussen in biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde en sociale wetenschappen. Sommige programma's vereisen ook cursussen in Engelse compositie en medische terminologie.