Bekijk VragenCategorie: schoollessenwelke soorten geschiedenis zijn er?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
welke soorten geschiedenis zijn er?
5 Antwoorden
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Er zijn vele soorten geschiedenis, maar enkele van de meest voorkomende zijn politieke geschiedenis, sociale geschiedenis, economische geschiedenis en cultuurgeschiedenis.
DaafDaaf answered 1 jaar ago
Er zijn drie verschillende soorten geschiedenis: 1. de "Whole cloth" geschiedenis is een verhaal dat helemaal uit het niets is verzonnen, zonder feitelijke basis. 2. "In elkaar geflanste" geschiedenis is een verhaal dat gebaseerd is op een paar feiten, maar de schrijver heeft vrijheden genomen bij het invullen van de gaten met zijn eigen fantasie. 3. "Nauwkeurige" geschiedenis is een verhaal dat gebaseerd is op verifieerbare feiten, en hoewel het verfraaid kan zijn om het interessanter te maken, geeft de algemene plotlijn nauwkeurig weer wat er gebeurd is.
HesselHessel answered 1 jaar ago
Er zijn veel verschillende soorten geschiedenis, maar enkele van de meest voorkomende zijn: - Wereldgeschiedenis: De geschiedenis van alles wat er in de wereld is gebeurd. - Amerikaanse geschiedenis: De geschiedenis van Amerika en zijn bevolking. - Europese geschiedenis: De geschiedenis van Europa en zijn mensen. - Militaire geschiedenis: De geschiedenis van oorlogvoering en militaire campagnes. - Maritieme geschiedenis: De maritieme geschiedenis van marines en zeecampagnes. - Luchtvaartgeschiedenis: De geschiedenis van de luchtvaart van de oudheid tot heden.
PieterPieter answered 1 jaar ago
Er zijn veel verschillende soorten geschiedenis, maar enkele van de meest voorkomende zijn politieke geschiedenis, sociale geschiedenis, culturele geschiedenis, en intellectuele geschiedenis. Elk van deze takken onderzoekt een ander facet van de menselijke geschiedenis: politieke geschiedenis richt zich op regeringen en hun invloed op de samenleving, sociale geschiedenis onderzoekt het dagelijks leven van mensen en hun relaties met elkaar, culturele geschiedenis onderzoekt de ontwikkeling van artistieke en literaire tradities door de tijd heen, en intellectuele geschiedenis onderzoekt veranderingen in het denken en de filosofie.
HesselHessel answered 1 jaar ago
Er zijn vele soorten geschiedenis, maar enkele van de meest voorkomende zijn politieke geschiedenis, sociale geschiedenis, culturele geschiedenis, en economische geschiedenis.