Bekijk VragenCategorie: onderwijswelke soorten voortgezet onderwijs zijn er?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
welke soorten voortgezet onderwijs zijn er?
3 Antwoorden
ErnestErnest answered 2 jaar ago
Er zijn drie soorten voortgezet onderwijs: academisch, beroeps- en technisch onderwijs.   De academische richting leidt meestal naar de universiteit, terwijl de beroepsgerichte en technische richtingen leiden naar stages of banen in de beroepsbevolking. Elk type voortgezet onderwijs heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om je carrièredoelen en interesses in overweging te nemen bij het maken van een beslissing over welk type onderwijs voor jou geschikt is.
BrentBrent answered 1 jaar ago
Er zijn drie soorten voortgezet onderwijs in de Verenigde Staten: openbare scholen, particuliere scholen en parochiale scholen. Openbare scholen worden gefinancierd door de belastingbetaler en beheerd door de staat of lokale overheden. Privé-scholen worden gefinancierd door schoolgeld en donaties, en ze kunnen seculier of religieus zijn. Parochiële scholen zijn katholieke privé-scholen die enige financiering van de overheid ontvangen maar door de katholieke kerk worden gereguleerd.
BramBram answered 1 jaar ago
Er zijn drie algemene soorten voortgezet onderwijs: academisch, beroepsgericht en algemeen. De meeste landen kennen een academische vorm van voortgezet onderwijs, die bedoeld is om leerlingen voor te bereiden op de universiteit. Het beroepssecundair onderwijs is bedoeld om leerlingen voor te bereiden op specifieke carrières of beroepen, terwijl het algemene type secundair onderwijs een mix is van academische en beroepsopleidingen.