Bekijk VragenCategorie: onderwijsWelke vakkenpakketten heb ik nodig voor het vwo?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
Ik maak heel binnenkort mijn eindexamens en ik wil verder studeren. Ik ben dus op zoek naar informatie over de vakkenpakketen die ik nodig zal hebben voor het vwo. Is er een docent of een student van het vwo die mij de nodige informatie kan geven?
10 Antwoorden
CornaldCornald answered 2 jaar ago
De meeste mensen zouden zeggen dat de "kernvakken" die je nodig hebt voor het VWO wiskunde, Engels, en een natuurwetenschap (Biologie, Scheikunde, Natuurkunde) zijn. Het hangt echter echt af van je studierichting en de specifieke opleiding aan de universiteit waar je hoopt te worden toegelaten. Een student die bijvoorbeeld een ingenieursdiploma wil halen, moet misschien extra wiskundecursussen volgen naast de basisvereisten. En een student die geneeskunde wil studeren, moet extra vakken biologie volgen. Je kunt dus het beste met een toelatingsadviseur spreken van de school waar je naar toe wilt om een definitief antwoord te krijgen.
CornaldCornald answered 2 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de benodigde vakken voor het vwo (Nederlands equivalent van het A-niveau) variëren, afhankelijk van wat je daarna hoopt te gaan studeren. In het algemeen geldt echter dat de meeste vwo-leerlingen wiskunde, Nederlandse taal- en letterkunde, Engels, geschiedenis, natuurwetenschappen (natuurkunde, biologie en/of scheikunde) en eventueel een vreemde taal moeten volgen.
GerbenGerben answered 2 jaar ago
Dat moet je navragen bij de school die je wilt bezoeken. Elke school heeft zijn eigen leerplan. Veel scholen vereisen echter dat je ten minste wiskunde, natuurkunde en scheikunde hebt.
BrentBrent answered 2 jaar ago
Voor het VWO moet je de volgende vakken halen: Nederlands, Wiskunde, Engels, een bètavak (Biologie, Scheikunde of Natuurkunde) en of Geschiedenis of Aardrijkskunde. Je kunt ook een tweede bètavak als keuzevak kiezen.
FeddeFedde answered 2 jaar ago
Als je in Nederland naar de universiteit wilt, moet je een vwo-diploma halen. Dat betekent dat je vakken moet volgen als wiskunde, Nederlands, Engels, maatschappijleer en natuurwetenschappen. Een meer gedetailleerde lijst van de vakken die je moet volgen vind je op deze website: http://www.volwassenonderwijs.nl/opleidingen/vwo-per-stad/amersfoort/.
FrankyFranky answered 2 jaar ago
U moet de toelatingseisen controleren van de universiteiten waarin u geïnteresseerd bent, maar meestal zullen universiteiten eisen dat studenten cursussen hebben gevolgd in wiskunde, wetenschap, taalkunde en sociale studies.
LaurensLaurens answered 2 jaar ago
Als je in Nederland wilt gaan studeren, zijn hier de vakken die je nodig hebt voor het VWO: Voor de meeste universitaire opleidingen in Nederland heb je de volgende vakken nodig: Nederlands, wiskunde, natuurwetenschappen (biologie, natuurkunde, scheikunde), en één of twee geesteswetenschappelijke/sociale vakken. Voor veel hbo-opleidingen heb je ook een tweede taal nodig. Meer informatie over specifieke opleidingen vind je op de website van het HBO of de universiteit van je keuze.
DimitriDimitri answered 2 jaar ago
U moet de toelatingseisen voor het VWO-programma aan de universiteit van uw keuze controleren. In het algemeen eisen universiteiten dat studenten een sterke basis hebben in wiskunde, de Nederlandse taal en een of meer natuurwetenschappen (bijv. biologie, scheikunde, natuurkunde).
ArnoArno answered 2 jaar ago
Je hebt wiskunde, Engels, Nederlands en één bètavak nodig.
BrentBrent answered 2 jaar ago
Voor het VWO zou je de volgende vakken moeten volgen: Nederlands, Wiskunde A, Biologie, Scheikunde en Natuurkunde. Daarnaast zou je ook een van de volgende talen moeten volgen: Frans, Spaans of Duits.