Bekijk VragenCategorie: onderwijsWelke vakkenpakketten heb ik nodig voor het vwo?
Avatargast Staf asked 1 maand ago

Ik maak heel binnenkort mijn eindexamens en ik wil verder studeren. Ik ben dus op zoek naar informatie over de vakkenpakketen die ik nodig zal hebben voor het vwo. Is er een docent of een student van het vwo die mij de nodige informatie kan geven?

2 Antwoorden
CornaldCornald answered 1 maand ago

De meeste mensen zouden zeggen dat de “kernvakken” die je nodig hebt voor het VWO wiskunde, Engels, en een natuurwetenschap (Biologie, Scheikunde, Natuurkunde) zijn. Het hangt echter echt af van je studierichting en de specifieke opleiding aan de universiteit waar je hoopt te worden toegelaten. Een student die bijvoorbeeld een ingenieursdiploma wil halen, moet misschien extra wiskundecursussen volgen naast de basisvereisten. En een student die geneeskunde wil studeren, moet extra vakken biologie volgen. Je kunt dus het beste met een toelatingsadviseur spreken van de school waar je naar toe wilt om een definitief antwoord te krijgen.

CornaldCornald answered 1 maand ago

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de benodigde vakken voor het vwo (Nederlands equivalent van het A-niveau) variëren, afhankelijk van wat je daarna hoopt te gaan studeren. In het algemeen geldt echter dat de meeste vwo-leerlingen wiskunde, Nederlandse taal- en letterkunde, Engels, geschiedenis, natuurwetenschappen (natuurkunde, biologie en/of scheikunde) en eventueel een vreemde taal moeten volgen.