Bekijk VragenCategorie: zorgWelke verzorging heeft een hamster nodig?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
Mijn zoontje kreeg voor zijn jaardag een hamster als cadeau, maar we weten allebei niet hoe een hamster allemaal wordt grootgebracht. Welke verzorging heeft een hamster nodig? We hebben wel een hamsterkooi gekocht en verder weten we niet zeker hoe een hamster van de beste verzorging te voorzien. We rekenen op jullie medewerking. Groetjes Vanessa.
5 Antwoorden
CiscoCisco answered 2 jaar ago
Hamsters moeten worden gehouden in een schone, droge kooi met voldoende bodembedekking. Ze hebben een looprad, een waterfles en een etensbakje nodig. Hamsters moeten ook regelmatig verzorgd worden om hun vacht gezond te houden.
BrentBrent answered 2 jaar ago
Hamsters zijn vrij gemakkelijk te verzorgen. Ze hebben een dieet nodig dat bestaat uit vers fruit en groenten, en een kleine hoeveelheid droogvoer. Ze hebben ook veel water nodig en moeten één keer per week in bad. Bovendien moeten hamsters regelmatig worden verzorgd om hun vacht gezond en vrij van vuil te houden.
FeddeFedde answered 2 jaar ago
Hamsters zijn kleine knaagdieren die meestal twee tot drie jaar oud worden. Ze hebben een dieet nodig van voornamelijk zaden, fruit en groenten, en moeten altijd toegang hebben tot water. Hamsters houden ook van spelen en onderzoeken, dus zorg ervoor dat ze een kooi hebben die groot genoeg is en voldoende speelgoed om ze te vermaken. Bovendien moeten hamsters regelmatig worden verzorgd om hun vacht gezond en vrij van parasieten te houden.
FrankyFranky answered 1 jaar ago
Hamsters hebben in hun kooi allerlei voorwerpen nodig om hen te vermaken en gezond te houden. Daartoe behoren een etensbakje, een waterfles, bodembedekking, nestmateriaal en speelgoed. Bovendien moeten hamsters regelmatig worden gecontroleerd op teken en vlooien, en hun kooien moeten regelmatig worden schoongemaakt om ophoping van afvalstoffen te voorkomen. Hamsters hebben ook regelmatig beweging nodig, dus ze moeten minstens één keer per dag uit hun kooi gelaten worden om te spelen.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Hamsters hebben een kooi nodig met een draadbodem en meerdere niveaus, want ze klimmen en onderzoeken graag. Ze hebben ook een rad nodig om op te rennen, want het zijn zeer actieve dieren. Hamsters moeten vooral vers fruit en groenten eten, met daarnaast een kleine hoeveelheid pellets. Het is belangrijk te voorkomen dat ze te veel lekkers krijgen, want dat kan leiden tot overgewicht. Er moet altijd vers water zijn. Hamsters verzorgen zichzelf regelmatig, maar hebben ook af en toe hulp van hun eigenaar nodig om hun vacht schoon en vrij van parasieten te houden.