Bekijk VragenCategorie: zorgwelke verzorging heeft een konijn nodig?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
welke verzorging heeft een konijn nodig?
3 Antwoorden
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
De verzorging van een konijn omvat een dieet van hooi, verse groenten en een kleine hoeveelheid pellets, water, een schuilplaats en af en toe verzorging.
PieterPieter answered 1 jaar ago
Om een konijn gezond en veilig te houden, moet u het een schone en veilige leefruimte geven, vers voedsel en water, regelmatige controle door de dierenarts en veel liefde en aandacht. Konijnen zijn crepusculaire dieren, wat betekent dat ze het meest actief zijn bij zonsopgang en zonsondergang. Overdag rusten ze graag op een koele, donkere plek. Hun kooien dienen dagelijks (of vaker indien nodig) te worden schoongemaakt om te voorkomen dat zich urine en uitwerpselen ophopen. De waterfles moet regelmatig worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het water schoon en vers is, en de etensbak moet elke dag worden geleegd en afgewassen.
BrentBrent answered 1 jaar ago
De verzorging van een konijn omvat een dieet van hooi, verse groenten en een kleine hoeveelheid pellets; veel water; een schoon hok met een kattenbak; en regelmatige controles door de dierenarts. Bovendien hebben konijnen veel beweging nodig buiten hun kooi.