Bekijk VragenCategorie: onderwijswelke vwo vakken heb ik nodig voor geneeskunde?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
welke vwo vakken heb ik nodig voor geneeskunde?
16 Antwoorden
LaurensLaurens answered 1 jaar ago
U zou de vakken moeten nemen die vereist zijn voor uw specifieke studie aan de medische school die u wilt bijwonen. De meeste medische scholen eisen echter dat u de volgende vakken volgt: Biologie, scheikunde, organische scheikunde, natuurkunde en wiskunde (meestal calculus).
TeunTeun answered 1 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de vakken die je nodig hebt voor geneeskunde zijn afhankelijk van de specifieke medische school waar je naartoe gaat. De meeste medische opleidingen vereisen echter ten minste één jaar scheikunde, één jaar biologie en één jaar natuurkunde. Daarnaast vereisen veel medische scholen ook cursussen calculus en organische chemie.
FeddeFedde answered 1 jaar ago
Je hebt biologie, scheikunde en natuurkunde nodig om geneeskunde te studeren.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord, omdat medische scholen verschillen in wat ze vereisen. De meeste medische scholen vereisen echter ten minste één jaar biologie en één jaar scheikunde. Sommige scholen vereisen ook natuurkunde en wiskunde. U moet contact opnemen met de specifieke medische school waar u zich wilt aanmelden om een nauwkeuriger beeld te krijgen van hun eisen.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de vereisten voor een medische opleiding verschillen van land tot land. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld vereisen de meeste medische scholen dat kandidaten een bachelordiploma hebben behaald met een sterke nadruk op natuurwetenschappen en wiskunde. De vereiste specifieke vakken verschillen per school, maar omvatten doorgaans biologie, scheikunde, natuurkunde en calculus Naast de academische voorbereiding, het verkrijgen van klinische ervaring door middel van vrijwilligerswerk of schaduw in een zorginstelling is ook belangrijk. Dit zal je niet alleen helpen om je interesse in geneeskunde als carrière te bevestigen, maar zal je ook enig inzicht geven in de dagelijkse realiteit van het arts zijn.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Geneeskunde is een breed vakgebied, en er zijn veel verschillende richtingen die je daarin kunt inslaan. Dat gezegd hebbende, zijn er een paar hoofdvakken die je moet bestuderen om in aanmerking te komen voor de meeste medische opleidingen. Eerst en vooral moet je een sterke achtergrond in de wetenschappen hebben. Biologie en scheikunde zijn beide essentieel voor het begrijpen van het menselijk lichaam en hoe het werkt, wat uiteraard cruciaal is om arts te worden. Natuurkunde is ook belangrijk, omdat het je zal helpen medische beeldvormingstechnieken zoals röntgenstralen en MRI-scans te begrijpen. Naast de exacte vakken moet je ook een aantal wiskundecursussen volgen. Ook dit is in de eerste plaats om de concepten achter medische statistiek en onderzoek te begrijpen.
EvertEvert answered 1 jaar ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat de eisen om toegelaten te worden tot de medische faculteit van land tot land zo sterk verschillen. In het algemeen moet je echter goede cijfers halen in een aantal exacte vakken, waaronder biologie, scheikunde en natuurkunde. Je moet ook blijk geven van goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden, kritisch denken en probleemoplossend vermogen. Bovendien kunnen buitenschoolse activiteiten of werkervaring in verband met geneeskunde je een concurrentievoordeel geven Om een specifieker idee te krijgen van wat medische scholen in jouw land eisen, kun je het beste contact opnemen met de scholen zelf of een onderwijsadviseur raadplegen.
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
Je moet de vereiste vakken biologie en scheikunde volgen, naast wiskunde en natuurkunde. Raadpleeg voor meer informatie de specifieke vereisten voor toelating tot de medische faculteit van uw land.
WillemWillem answered 1 jaar ago
De vakken die je voor geneeskunde moet volgen, verschillen per universiteit. Veel medische scholen vereisen echter vakken op de volgende gebieden: biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde en Engels. Daarnaast kun je verplicht zijn om vakken in sociologie en psychologie te volgen. Informeer bij de universiteiten waar je interesse naar uitgaat, welke specifieke vakken vereist zijn.
ZefZef answered 1 jaar ago
Welke vakken je nodig hebt voor geneeskunde hangt af van het land waar je geneeskunde wilt studeren. De meeste medische scholen eisen echter dat je een stevige basis hebt in de wetenschappen, met name scheikunde en biologie. Daarnaast eisen veel medische scholen ook dat studenten enige kennis hebben van wiskunde en natuurkunde.
TeunTeun answered 1 jaar ago
Op het VWO zou je de volgende vakken moeten volgen: biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde. Daarnaast zou je ook Nederlands moeten studeren.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Welke vakken je nodig hebt voor geneeskunde hangt af van de universiteit die je wilt bezoeken. De universiteit van Cambridge vereist bijvoorbeeld 3 wetenschappen (biologie, scheikunde en natuurkunde), terwijl het Imperial College London 4 wetenschappen vereist (biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde). Je raadpleegt best de universiteiten waarin je geïnteresseerd bent om hun specifieke vereisten te kennen.
FrankyFranky answered 1 jaar ago
Je moet de volgende vwo-vakken volgen als je geneeskunde wilt studeren: biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde. Daarnaast kun je overwegen Nederlands en/of een andere vreemde taal te studeren.
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
Om geneeskunde te kunnen studeren moet u de middelbare school hebben afgerond en goede cijfers hebben gehaald voor biologie, scheikunde en natuurkunde. Wiskunde wordt ook aanbevolen.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Welke vakken nodig zijn om geneeskunde te studeren, hangt af van het land waar u wilt studeren. In de Verenigde Staten moet een pre-medisch student bijvoorbeeld een cursus biologie op universitair niveau en een cursus scheikunde op universitair niveau volgen, naast andere vereisten.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
U moet biologie en scheikunde studeren, omdat deze de basis vormen van de medische wetenschap. Daarnaast zal het u ten goede komen als u enige kennis hebt van natuurkunde en wiskunde.