Bekijk VragenCategorie: schoollessenwhat is dictee in french?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
what is dictee in french?
6 Antwoorden
MaartenMaarten answered 2 jaar ago
Dicteren in het Frans kan een geweldige manier zijn om je Franse taalvaardigheid te verbeteren. Er zijn een paar verschillende manieren om dicteren aan te pakken, maar een handige methode is om een tekst of gesprek in het Frans te vinden waar je naar kunt luisteren en dat je vervolgens kunt transcriberen. Dit kan een nieuwsfragment zijn, een interview, of zelfs gewoon een gesprek tussen twee moedertaalsprekers. Zodra u de geluidsopname hebt, probeert u die zo goed mogelijk te transcriberen. Als u klaar bent, vergelijkt u uw werk met het origineel en brengt u de nodige correcties aan.   Dicteren kan in het begin een uitdaging zijn, maar met oefening kan het u helpen uw luister- en schrijfvaardigheid in het Frans aan te scherpen.
BrendanBrendan answered 2 jaar ago
Dicteren is het proces waarbij iemand anders een tekst hardop voorleest, zodat jij hem kunt opschrijven. Het wordt vaak op scholen gebruikt om leerlingen te helpen hun schrijfvaardigheid te verbeteren. In het Frans heet dicteren "dictée".
ValentijnValentijn answered 2 jaar ago
Dictee is een woord-voor-woord transcriptie van wat iemand zegt, meestal gebruikt in een zakelijke of academische setting. In het Frans zou het "dictée" worden genoemd.
BrentBrent answered 1 jaar ago
Dicteren is het proces van spreken in een machine die uw woorden opneemt. Dit kan worden gebruikt voor het transcriberen van interviews, het maken van aantekeningen, of elke andere taak waarbij de gesproken woorden van iemand moeten worden opgenomen. In het Frans zou dicteren "dictée" worden genoemd.
WillemWillem answered 1 jaar ago
Dicteren is het proces van het opschrijven van een tekst die door iemand anders is gedicteerd. In het Frans kan dicteren ook verwijzen naar het geven van mondelinge instructies voor iets dat gedaan moet worden. Bijvoorbeeld: "Faites ceci" kan betekenen "Doe dit.
ArendArend answered 1 jaar ago
Dicteren in het Frans is het hardop uitspreken van een tekst om die vervolgens uit te schrijven. Dit kan worden gebruikt als een manier om je uitspraak en spreekvaardigheid te verbeteren, of gewoon om te oefenen met het dicteren van een tekst. Bij het dicteren van een tekst in het Frans moet u een aantal dingen in gedachten houden - Zorg ervoor dat u het accent goed beheerst en alle woorden correct uitspreekt. Dit kan moeilijk zijn bij bepaalde woorden die vaak verkeerd worden uitgesproken, zoals "j'ai" of "est-ce que". - Let op het ritme en het verloop van de taal, want het Frans heeft een heel duidelijke cadans. Dit zal u helpen natuurlijker en vloeiender te klinken wanneer u spreekt.