Bekijk VragenCategorie: studiefinancieringwie betaalt de schoolboeken?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wie betaalt de schoolboeken?
5 Antwoorden
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
De kosten van studieboeken zijn een van de grootste uitgaven voor studenten. Afhankelijk van het vak kan een student rekenen op een uitgave van 100 tot 500 dollar voor studieboeken en cursusmateriaal. In sommige gevallen zijn de kosten van boeken en materialen zelfs hoger dan het collegegeld. Wie betaalt er dan voor studieboeken? Het antwoord hangt af van wie de boeken verkoopt. Als een student een studieboek koopt bij de boekhandel van de campus, zal de boekhandel meestal een hogere prijs vragen dan wat in de verkoopprijs van het boek staat. Als een student echter een boek koopt bij een derde partij (zoals Amazon), kan hij een betere deal krijgen.
ArendArend answered 1 jaar ago
De kosten van studieboeken kunnen een last zijn voor studenten, en er is niet één antwoord op de vraag wie ervoor betaalt. In sommige gevallen zijn de kosten van studieboeken inbegrepen in het collegegeld en andere vergoedingen, terwijl studenten in andere gevallen zelf verantwoordelijk zijn voor de aanschaf van hun boeken. Uitgevers vragen meestal meer voor nieuwe uitgaven van studieboeken, dus studenten kunnen ervoor kiezen om gebruikte boeken te kopen of ze te huren. Sommige scholen zijn begonnen met het verstrekken van e-tekstboeken of open source materialen om de kosten van studieboeken te verminderen. Studenten kunnen ook geld besparen door online of via campus boekwinkels te kopen.
LaurensLaurens answered 1 jaar ago
Studenten betalen meestal voor schoolboeken, maar soms stelt de school of de uitgever ze gratis of tegen gereduceerde prijs ter beschikking.
DaafDaaf answered 1 jaar ago
Voor het grootste deel wel. Naast het collegegeld vragen hogescholen en universiteiten vaak "boekengeld" om de kosten van studieboeken te compenseren. In sommige gevallen zijn de boeken echter vereist voor de lessen, maar zijn de kosten niet inbegrepen in het collegegeld of de boekenprijs. In deze gevallen is het aan de student om de boeken te kopen en te hopen dat ze aan het eind van het semester voor een fractie van de oorspronkelijke prijs kunnen worden terugverkocht.
ArendArend answered 1 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren waarop leerboeken betaald kunnen worden. De meest gebruikelijke manier is dat de student het leerboek zelf koopt. Soms stelt de school echter gratis of tegen een gereduceerde prijs tekstboeken ter beschikking, en soms kiest de professor welke tekstboeken hij wil gebruiken en verstrekt hij die aan de studenten.