Bekijk VragenCategorie: studiefinancieringWie financiert in het onderwijs?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Even een nieuwsgierige vraag. Wie financiert in het onderwijs?
4 Antwoorden
PieterPieter answered 1 jaar ago
Dat hangt af van het land en het onderwijsniveau. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld financiert de staat het lager en middelbaar onderwijs, terwijl de federale overheid de universiteiten en hogescholen financiert. Internationaal varieert het sterk. In sommige landen wordt al het openbaar onderwijs door de overheid gefinancierd, terwijl andere landen een mix van particuliere en openbare financiering hebben.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Er zijn verschillende bronnen die het onderwijs financieren. Enkele van de meest voorkomende bronnen zijn federale en staatsoverheden, particulieren of organisaties, en hogescholen en universiteiten zelf. Federale en staatsoverheden zijn verantwoordelijk voor de financiering van openbare scholen, die de meerderheid van de studenten in de Verenigde Staten opleiden. Particulieren of organisaties kunnen verschillende achtergronden hebben, zoals individuele filantropen, bedrijven of zelfs andere landen. Hogescholen en universiteiten ontvangen vaak geld van alumni, particuliere stichtingen of bedrijven.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Dat hangt af van het onderwijsniveau. In het lager en middelbaar onderwijs wordt het doorgaans door de overheid gefinancierd. Het hoger onderwijs wordt doorgaans gefinancierd door de studenten (via het collegegeld), de overheid en/of particuliere organisaties.
BrentBrent answered 1 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van de specifieke onderwijsinstelling of het specifieke onderwijssysteem. In sommige gevallen worden de onderwijskosten gesubsidieerd met overheidsmiddelen, terwijl in andere gevallen particuliere instanties of donoren verantwoordelijk zijn voor de financiële ondersteuning. Doorgaans worden het collegegeld en andere bijbehorende kosten geheel of gedeeltelijk gesubsidieerd door de overheid of een andere externe bron.