Bekijk VragenCategorie: huiswerkwie heeft huiswerk verzonnen?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wie heeft huiswerk verzonnen?
3 Antwoorden
BramBram answered 1 jaar ago
Geleerden weten niet zeker wie huiswerk precies heeft uitgevonden, maar men denkt dat het is ontstaan in China tijdens de Tang-dynastie.
ValentijnValentijn answered 1 jaar ago
Het idee om leerlingen huiswerk te laten maken is eigenlijk een vrij recente uitvinding - het werd pas begin 20e eeuw op grote schaal toegepast. Het doel van huiswerk is om leerlingen te helpen leren en oefenen wat ze in de les hebben geleerd, zodat ze de stof beter begrijpen en onthouden. Huiswerk helpt leerlingen ook goede studiegewoonten te ontwikkelen, die hun hele schoolcarrière van pas zullen komen.
BramBram answered 1 jaar ago
Huiswerk werd begin 1900 uitgevonden door een man genaamd William James Sidis. Hij was een wonderkind dat zichzelf veel verschillende talen leerde en een van de intelligentste mensen in Amerika werd. Toen hij nog maar 11 jaar oud was, begon hij lessen te geven aan de Harvard Universiteit. Sidis geloofde dat huiswerk studenten zou helpen beter te leren en meer informatie te onthouden. En het blijkt dat hij gelijk had! Huiswerk blijkt de academische prestaties van leerlingen op een aantal manieren te verbeteren, zoals het vergroten van hun begrip van de stof, het verbeteren van hun toetsscores en het helpen om toegelaten te worden tot de universiteit. Dus de volgende keer dat je huiswerk hebt, wees Mr.