Bekijk VragenCategorie: lerarenwie is juf roos?
Avatargast Staf asked 1 maand ago
wie is juf roos?
4 Antwoorden
TijmenTijmen answered 1 maand ago
Miss Rose is een fictief personage gecreëerd door auteur L. Frank Baum in zijn kinderroman The Wonderful Wizard of Oz. Zij is een jong meisje dat met haar wrede stiefmoeder en twee stiefzussen in het Land van Oz woont. Nadat ze van de tovenaar een magische zilveren schoen heeft gekregen, reist ze naar Emerald City om hem te vragen hoe ze naar haar familie kan terugkeren.
WillemWillem answered 1 maand ago
Miss Rose is een fictief personage uit de roman "To Kill a Mockingbird" van Harper Lee. Zij is de geliefde van Jem Finch en wordt beschreven als mooi, met lang haar dat ze in pijpenkrullen draagt. In de roman begint Jem gevoelens te krijgen voor Miss Rose nadat hij haar heeft gezien op een kerkfeest en later vraagt hij Scout hem te helpen haar mee uit te vragen. Scout helpt Jem door een briefje te schrijven waarin hij Miss Rose vraagt met hem uit te gaan, maar wanneer Miss Rose het briefje leest slaat ze zijn aanbod af.
GerbenGerben answered 1 maand ago
Juffrouw Roos is een fictief personage in de Harry Potter-serie. Ze is een Slytherin studente die prefect wordt in haar vijfde jaar.
GerbenGerben answered 1 maand ago
Miss Rose is een fictief personage in het boek Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl. Zij is een van de vijf kinderen die een rondleiding door Willy Wonka's chocoladefabriek winnen. In de verfilming van 1971 wordt ze vertolkt door Denise Nickerson.