Bekijk VragenCategorie: schoolexamenswie kijkt cito toets na?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wie kijkt cito toets na?
7 Antwoorden
EvertEvert answered 2 jaar ago
In principe controleren de docenten van een vak de Cito-toetsresultaten. De gemeente of het onderwijsbestuur kan ook een externe partij aanwijzen om deze taak uit te voeren. Meestal krijgen de docenten een lijst met de namen van alle leerlingen en hun toetsresultaten. Zij moeten dan controleren of deze resultaten juist zijn. Als er twijfels zijn over de score van een leerling, kunnen ze hem of haar vragen om bewijs te leveren dat hij of zij de test heeft gedaan.
BrendanBrendan answered 2 jaar ago
Wetenschappers controleren de cito test.
CornaldCornald answered 1 jaar ago
Individuele scholen beoordelen cito toets. Elke school bepaalt zijn eigen norm voor wat als een geslaagd cijfer wordt beschouwd.
ErnestErnest answered 1 jaar ago
Het College Board beoordeelt de cito toets. Zij zijn een non-profit organisatie die onder andere educatieve toetsen verzorgt.
HesselHessel answered 1 jaar ago
Meestal een team van docenten en professionals met expertise in de onderwerpen die beoordeeld worden. De overheid van Ontario contracteert Atlas Ontario om het proces van testontwikkeling en levering te beheren, en om professionele ondersteuning te bieden aan docenten in de hele provincie. Atlas Ontario is een dochteronderneming van Cengage Learning.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Het College Board, een organisatie zonder winstoogmerk, beheert de Cito-toets. Deze toets wordt gebruikt als toetsinstrument om de college readiness in Nederland te meten.
PieterPieter answered 1 jaar ago
Iedereen die daartoe verplicht is door zijn school of instelling. Vaak zullen leraren hen ook controleren.